Betacaroten

Betacaroten er et forstadie til A vitamin. Betacaroten er et helt naturligt stof, og det, som giver gulerødder deres orange farve. I kroppen lagres betacaroten under huden, hvor det giver dig den smukkeste solbrune nuance, både med eller uden sol! Derudover omdannes betacaroten til A-vitamin, når kroppen har brug for det. A-vitamin er vigtigt for at opretholde normalt syn, hud og slimhinder.

Nedenfor finder du vores udvalg af betacaroten, også kaldet 'brun uden sol kapsler', af højeste kvalitet! Tag dem inden sommeren eller solferien, for at opbygge et godt lager under huden, så du bliver ekstra brun, samt holder på sommergløden efter sommeren er forbi. Betacaroten - Naturligt brun!

Hvad er betacaroten?

Beta-caroten er et forstadie til A vitamin, og kaldes også provitamin A. Betacaroten er en type carotenoid, en type pigment, der giver mange frugter og grøntsager deres orange eller gule farve, som det eksempelvis ses i gulerødder. I kroppen lagres betacaroten under huden, hvor det så omdannes til A-vitamin, når kroppen har brug for det. A-vitamin er vigtigt for at opretholde normalt syn, hud og slimhinder.

Hvad er betacaroten godt for?

Betacaroten fungerer som en antioxidant, der beskytter vores celler, men stoffet har også andre gavnlige egenskaber. Når betacaroten lagres i kroppen, får huden en anden nuance, nemlig en dybdegående gylden brun nuance som mange stræber efter. Der er også undersøgelser, der peger på, at betacaroten kan give en vis beskyttelse mod solens skadelige stråler. Betacaroten findes derfor ofte i såkaldte 'brun uden sol' tabletter, eller andre kosttilskud, der bruges til at give huden en flot solbrun nuance.

hvad er forskellen mellem betacaroten og a-vitamin?

Betacaroten er en forløber for A-vitamin og begge stoffer fungerer som antioxidanter i kroppen, men der er nogle forskelle på stofferne, som er gode at kende til. A Vitamin som kosttilskud bruges hovedsageligt til synet, mens betacaroten bruges til hudpigmentering. A-vitamin lagres hovedsageligt i leveren, og det kan være skadeligt, hvis vi indtager for meget A-vitamin. Betacaroten derimod, lagres i fedtvævet under huden og omdannes kun til A-vitamin, når kroppen har brug for det. I modsætning til A-vitamin, er betacaroten harmløst - selv i højere doser.

hvor meget betacaroten skal du tage om dagen?

For at opnå en god effekt anbefales et indtag på mindst 30 mg betacaroten dagligt. Det svarer til cirka et halvt kilo kogte gulerødder eller en halv liter gulerodsjuice. Med et kosttilskud er det nemt at få en tilstrækkelig mængde. Der er ingen sundhedsrisiko ved en overdosis af betacaroten, men ved en meget høj dosering kan farven blive for stærk. Dette forsvinder dog af sig selv. For at undgå denne bivirkning anbefaler vi, at du tager en større dosis et par måneder før sommer- eller solferien og derefter fortsætter med en lavere dosis.

Betacaroten bivirkninger?

Der findes ingen kendte bivirkninger af betakaroten, hvis du følger den anbefalede dosis. Hvis du ryger, bør du dog ikke indtage betakaroten som et tilskud, da effekten af dets antioxidative egenskaber kan være den modsatte, hvilket medfører en øget risiko for bivirkninger ved rygning.

Læs mere
Filtre
Sorter
Mest populære
Filtre
Udvalg
Varemærke
Better You3 Healthwell3 Bringwell1 Pharma Nord1
Form
Kapsler 7
Tabletter 1
Sorter
Mest populære
Filtre
Filtre Viser 8 produkter
Udvalg
Varemærke
Better You3 Healthwell3 Bringwell1 Pharma Nord1
Form
Kapsler 7
Tabletter 1
Sorter
Mest populære
Betakaroten 100
60 kapsler
Betacaroten 100
Gave med i købet
188 kr
235 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Betacaroten Plus
30 kapsler
Betacaroten Plus
Gave med i købet
159 kr
4,2
4.2
Betyg: 4.2 / 5
Betacaroten 50
30 kapsler
Healthwell Betacaroten 50
Gave med i købet
89 kr
4,2
4.2
Betyg: 4.2 / 5
Bio-Caroten
150 kapsler
Pharma Nord Bio-Caroten
125 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Maxosol
60 tabl
Maxosol
129 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5