Inspiration

Vores mærker og certificeringer

Der findes flere forskellige mærker og certificeringer at holde styr på, når det kommer til økologiske, miljømærkede og bæredygtige produkter. Fordi vi ønsker at gøre det let for dig at træffe bevidste valg, har vi i denne artikel samlet alle de mærker og certificeringer, du kan finde i vores brede sortiment.

  • Mærkater til økologisk indhold
  • Andre miljø- og bæredygtighedsmærker
  • Vores egne symboler

Vores produktserie Healthwell.

Mærkater for økologisk indhold

Økologiske mærker varierer afhængigt af om det er økologisk mad, økologisk hud- og hårpleje eller økologisk kosmetik. Dette skyldes, at der er forskellige krav til, hvad produktet skal indeholde for at blive kaldt økologisk. Nedenfor ser du de mærker, du kan finde på vores produkter, og som angiver, at produktet har et helt eller delvist økologisk indhold.

EU økologisk

EU-økologisk er det europæiske mærke for økologisk produktion. For at et levnedsmidler skal kaldes økologisk, kræves det, at den overholder EU-reglerne, og at den er mærket med symbolet EU-blad. Mærket betyder, at maden indeholder mindst 95% råmaterialer fra økologisk landbrug, og at det produceres uden kunstgødning og kemiske pesticider. Der er også krav til dyrehensyn, og hvor mange tilsætningsstoffer der kan bruges i fødevaren. Læs mere om EU økologisk.

EU økologisk.

KRAV

KRAV er et svensk mærke for fødevarer, der blandt andet betyder, at produktet overholder EU-forordningen om økologisk produktion. Ud over dette betyder mærkning også, at produktet lever op til KRAVs hårde regler vedrørende dyrevelfærd, miljø og sundhed, klima og bedre arbejdsforhold. Læs mere om KRAV.

Krav-mærkningKrav.

EcoCert

EcoCert er det største uafhængige inspektionsorgan i Europa og udfører inspektioner i over 80 lande. De udfører certificeringer på mad såvel som hud- og hårplejeprodukter og kosmetik. For at et produkt kan certificeres med EcoCert, kræves det, at det indeholder mindst 95% naturlige ingredienser, og at 10% af disse kommer fra økologisk landbrug. For kosmetiske produkter er EcoCerts certificeringer COSMOS Organic og COSMOS Natural. Læs mere om EcoCert.

EcocertEcoCert.

USDA Organic

USDA er et amerikansk føderalt agentur under US Department of Agriculture. USDA-mærker fås i tre forskellige grader, hvoraf de to højeste muligvis bærer USDA-logoet på emballagen (den laveste certificering bliver kun forsynet med certificeringslogoet). For at opnå den laveste certificering skal produktet indeholde mindst 70% økologiske ingredienser. For niveau to gælder 95% økologisk indhold, og den tredje og højeste certificering gælder for 100% økologiske produkter. Læs mere om USDA Organic.

USDA OrganicUSDA Organic.

NaTrue

NaTrue er en certificering oprettet af International Natural and Organic Cosmetics Association med det formål at regulere og beskytte naturlige hudplejeprodukter. Markeringen er opdelt i tre niveauer. Det første niveau garanterer, at produktet har et naturligt indhold, og at det er håndteret på en bæredygtig og omhyggelig måde. Trin to garanterer, at produktet har mindst 70% naturlige ingredienser, der også kommer fra økologisk landbrug. For at opnå det tredje niveau skal produktet indeholde mindst 95% økologiske ingredienser. Produkterne må heller ikke testes på dyr. Læs mere om NaTrue.

NaTrueNaTrue.

Cosmebio

Cosmebio er et fransk mærke lavet af Ecocert og brugt på økologisk kosmetik. For at mærket kan bruges, kræves det, at produktet indeholder mindst 95% naturlige ingredienser fra naturlige kilder, at mindst 95% af plante- og landbrugsingredienserne dyrkes, og at mindst 10% af hele indholdet er dyrket (vand tæller ikke med). Læs mere om Cosmebio.

CosmebioCosmebio.

Soil Association Organic

Soil Association er et økologisk mærke fra Storbritannien, der ofte ses på blandt andet hudplejeprodukter. Mærkning betyder, at mindst 95% af ingredienserne skal produceres i overensstemmelse med international lovgivning om økologisk landbrug. Der er også krav til hvilke emballagematerialer der kan anvendes. Læs mere om Soil Association Organic.

Soil Association OrganicSoil Association Organic.

Andre miljø- og bæredygtighedsmærker

Ud over de økologiske mærker er der adskillige andre mærker, der garanterer, at produktet er fremstillet under hensyntagen til mennesker, dyr og miljøet. Se efter etiketterne nedenfor, hvis du vil være sikker på, at dit produkt er et bæredygtigt valg for både dig og planeten.

Svanen

Svanen har været Nordens officielle miljømærke siden 1989. Organisationen undersøger miljøpåvirkningen af varer og tjenester hele vejen fra råmateriale til affald. For at blive mærket med Svanemærket skal produktet opfylde flere kriterier, når det gælder påvirkning af mennesker, dyr og miljøet. Et Svanemærket produkt må blandt andet ikke indeholde sundhedsskadelige stoffer og må ikke være testet på dyr. Læs mere om Svanen.

SvanenSvanen.

Asthma Allergy Nordic (Svalan)

Asthma Allergy Nordic er astma- og allergiforeningene i Sverige, Norge og Danmarks nye fælles nordiske produktmærke, der erstatter Astma og Allergiforbundets tidligere Svalan-mærke. Symbolet betyder, at produktet er fri for allergener og parfume, og at andre irriterende stoffer er inkluderet i en så lille mængde, at der ikke er rapporteret medicinske tilfælde, når du bruger produkterne. Læs mere om Astma- og Allergiforbundet.

SvalanAsthma Allergy Nordic.

Fairtrade

Fairtrade blev tidligere kaldt Fairtrade-mærket og er et internationalt produktmærke, der sigter mod at forbedre arbejds- og levevilkår for producenter og ansatte i lande med udbredt fattigdom. Hovedfokus er på det første led i kæden, hvor vilkårene er værst. Mærket modvirker blandt andet børnearbejde og diskrimination og fremmer i stedet demokrati, organisationsret, miljøhensyn og økologisk produktion. Læs mere om Fairtrade.

FairtradeFairtrade.

Vegan Society

Mærket Vegan fra Vegan Society garanterer, at produktet er fri for produkter af animalsk oprindelse, og at der ikke er brugt nogen animalske produkter i produktionen. Læs mere om Vegan Society.

Vegan Society.

Cruelty free

Cruelty Free-mærket udstedt af Cruelty Free International betyder, at produktet ikke er blevet testet på dyr på noget tidspunkt i produktudviklingen. For at opnå certificeringen kræves det, at hverken virksomheden, laboratoriet eller underleverandørerne har brugt dyreforsøg. Læs mere om Cruelty Free.

Cruelty Free (Leaping bunny)Cruelty Free.

MSC

MSC, eller Marine Stewardship Council, er en global og uafhængig organisation, der modvirker miljøproblemet med overfiskeri. MSC-mærket vises på levnedsmiddel og kosttilskud med bæredygtigt fanget fisk og skaldyr. For eksempel viser mærket, at fiskebestandene er levedygtige, at havmiljøet er beskyttet, og at kommercielt fiskeri forvaltes godt. Derudover skal virksomheder, der håndterer og sælger MSC-mærkede produkter, opfylde MSCs sporbarhedsstandard. Læs mere om MSC.

MSCMSC.

Friend of the Sea

Friend of the Sea er en organisation, der foretager uafhængige inspektioner af mad, kosttilskud og havbrug for at sikre, at de ikke har en skadelig virkning på hverken mennesker eller miljøet. Friend of the Sea er en pålidelig etiket og er blevet den førende certificering af sikre marine produkter, der ikke har en negativ indvirkning på vores have. Læs mere om Friend of the Sea.

Friend of the SeaFriend of the Sea.

GOTS

GOTS står for Global Textile Standard og er det officielle miljømærke for tekstiler. Det refererer til hele produktionen fra råmateriale til færdig tekstil. Dette inkluderer forarbejdning, fremstilling, emballering, mærkning, handel og distribution. Der er også krav til arbejdsforholdene i fabrikkerne. Læs mere om GOTS.

GOTSGOTS.

Vores egne symboler

Dette er de symboler, vi selv bruger på vores produktsider. Symbolerne er til, for at du som kunde nemt kan finde vores grønne og veganske produkter.

ØKO-symbol (Økologisk mad)

Symbolet med det grønne blad og teksten Eco findes på vores produktsider for fødevarer, der opfylder EU-kravene til økologisk produktion, og som er mærket med EU-bladet på emballagen.


Økologisk levnedsmidler.

Grønt blad (Økologisk indhold)

Symbolet nedenfor med det grønne blad kan findes på vores andre produkter med økologisk indhold. Det gælder kosmetiske produkter som hud- og hårpleje, æteriske olier, rengøringsprodukter og miljøvenligt tilbehør såsom vandflasker.

Økologisk indhold.

Vegetarian Friendly

Symbolet Vegetarian Friendly er vores symbol for produkter med plantebaseret indhold. Produktet er også velegnet til vegetarer og veganere.

Vegetarian FriendlyVegetarian Friendly.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej