Læs mere

Spiselige olier

Vælg den rette olie og fedt til din madlavning og bagning. Vi har et stort udvalg af naturlige olier, vælg mellem kokosolie, forskellige frøolier og olivenolie med mere.

Filtre
Filtre Viser 12 produkter
Udvalg
Varutyp
MCT-olie7 Sortkommenolie2 Kokosolie2 Avocado oil1
Varemærke
Healthwell6 Bättre Hälsa4 Dr Mercola2
Märkning
Ekologisk 5
Sorter
Mest populære

Vegetabilsk olie til mad og bagning

Fedt er vigtigt for vores generelle sundhed, da det både fungerer som et energigivende næringsstof og hjælper kroppen med at optage fedtopløselige vitaminer. For en sund hverdag og livsstil er det imidlertid vigtigt at vælge den rigtige slags fedt. Udskift mættet fedt med sunde umættede fedtsyrer fra vegetabilske kilder som nødder og frø.

Kokosolie er et godt madfedt at stege med, da det kan tåle høje temperaturer uden at blive ødelagt, og er også glimrende til bagværk. Kokosolie har en mild smag og er fast ved stuetemperatur og flydende ved temperaturer over 24 grader. Vi har økologisk og koldpresset kokosolie samt neutral og smagløs kokosolie.

Frø er gode kilder til fedt, og vi har flere forskellige frøolier at vælge imellem. Sesamolie, macadamiaolie, hørfrøolie, sort kommenolie og hampefrøolie er nogle eksempler. Hørfrøolie er en god kilde til omega -3, -6 og -9 og er velegnet som en kold olie til dressing.

Vi har også klassiske vegetabilske olier som olivenolie, solsikkeolie og rapsolie, som alle er en god kilde til flerumættede fedtsyrer og bør bruges ved lave temperaturer.