Inspiration

Mere om urten ashwagandha

Ashwagandha er en kraftfuld og populær urt inden for det ayurvediske sundhedssystem, der også er blevet mere og mere populær her i Europa, da flere og flere mennesker har fået åbnet deres øjne op for denne interessante urt med pålidelige sundhedsegenskaber. Her kan du læse mere om, hvad denne spændende urt bruges til, og hvor man kan få den.

  • Hvad er ashwagandha?
  • Hvad bruges det til?
  • Hvor kan du finde ashwagandha?
  • Hvordan doseres ashwagandha?

Hvad er Ashwagandha?

Ashwagandha (Withania somnifera) er en urt, der har været en af de vigtigste urter i det indiske sundhedssystem Ayurveda, for sine pålidelige sundhedsegenskaber. Urten stammer fra Indien, men vokser også i Mellemøsten og Nordafrika. Planten ligner en stærk busk og kan blive op til fem meter høj. De dele på busken som man anvender er bladene, frugterne og rødderne, men rødderne betragtes som den del af busken, der er mest interessant. Urten anses indenfor Ayurveda for at give både kraft og energi, og derfor kaldes den ofte "Indisk Ginseng".

Billede af hvordan ashwagandharoden ser ud.

Hvad bruges det til?

Historisk har ashwagandha, i de ayurvediske traditioner, været brugt til blandt andet at modvirke stress og træthed, i nogle tilfælde er det også blevet brugt til søvnproblemer. Ashwagandha er traditionelt også blevet brugt til at opbygge immunsystemet efter for eksempel sygdom. Om det rent faktisk fungerer eller ej, vides ikke, men dem der er testet synes at føle forskellen.

Forskning udført ved Banaras Hindu University i Varanasi, Indien, viser, at urten kan reducere angst ved at fungere stabiliserende på humøret. Derudover viste nogle af deltagerne i undersøgelsen, der havde symptomer på depression, en vis følelse af at slippe af med det efter indtagelse af urten. En anden undersøgelse fra University of Texas Health Science Center viser, at ashwagandha stimulerer visse neurotransmittere i hjernen, dette kunne forklare den angstdæmpende effekt, der blev vist, når man indtager denne urt.

Hvor kan du finde ashwagandha?

Den øgede efterspørgsel på ashwagandha betyder, at urten nu kan købes i de fleste velassorterede helsekostforretninger. Urten fås både i kapselform og i løst pulver, der let kan blandes til f.eks. En smoothie.

Hvordan doseres ashwagandha?

Ekstrakter fra ashwagandharoden kan tages efter behov eller dagligt, for at få en jævn effekt. Så længe du følger doseringsinstruktionerne på pakken, er der ingen kendte bivirkninger. Men hvis du er gravid eller ammer, skal du konsultere en læge, før du bruger ashwagandha.

Hos os finder du ashwagandha kapsler med rodpulverekstrakt fra ashwaganda.

Produkter:

 
Ashwagandha Prem.
 
Ashwagandha
 
Ashwagandha root
 
Ashwagandha
 
Ashwagandha
 
KSM 66

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej