Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

5 tips til at holde dig i gang på ferien

Hører du til dem, som gerne vil træne på ferien, men som har svært ved at finde tid, motivation eller mangler udstyret? Med vores 5 tips for at træne på ferien bliver det nemmere at være aktiv, selv når det er svært at komme i gang.

Med vores 5 tips for at træne på ferien bliver det nemmere at være aktiv, selv når det er svært at komme i gang.

Uanset om du rejser væk i ferien eller bruger ferien hjemme, kan det være svært at prioritere træningen, simpelthen fordi der er så meget andet, der kræver din opmærksomhed. Hvis du plejer at træne og have sunde rutiner resten af året, er du synd ikke at opretholde dette, selv når du har ferie, men det kan være en god ide at sænke kravene lidt, når du har fri. Hvis du plejer at træne fire gange om ugen, kan du nøjes med at træne to gange om ugen, mens du er på ferie, og husk på, at al motion er godt! Gå ture i skoven, kravl rundt i jungle gyms med børnene, og svøm nogle ture, når du er i vandet.

Vores bedste tips til at træne på ferien

1. Træn i kort tid. Tidspres er en af de mest almindelige undskyldninger, når det angår træning, og det er vigtigt at huske på, at selv en kort træning er god nok. Du kan også prøve at træne i kortere tid, men mere hyppigt, eller at træne med højere intensitet. Intervaltræning med høj intensitet har vist sig at virke lige så godt som langvarig træning med en lavere intensitet. Intervaltræning med høj intensitet kan udføres således: Du kan vælge løb, cykling, svømning eller en anden træningsform, som du godt kan lide. Træn ved 85-100 % af dit maks. i ca. 20 sekunder, og hold pause i 2 minutter, i 15-20 minutters intervaller. Så er du færdig med at træne!

2. Træn, når familien laver andre ting. Løb en tur om morgenen inden de andre vågner, jog en lille tur på stranden, når de andre soler sig, eller tag cyklen til jeres destination. Du kan selvfølgelig også involvere familien i træningen - tag på legepladsen og brug udstyret som et udendørsgym, rid en tur, leg i haven eller spil fodbold med vennerne. Kun fantasien sætter grænser!

3. Lån udstyr eller brug din kropsvægt ved træningen. Hvis du er ude og rejse og bor på hotel, er der ofte et fitnesscenter, men udendørsgyms er også blevet meget populære. Desuden er det udmærket at træne med din egen kropsvægt på en græsplæne, og der er praktisk taget et ubegrænset antal øvelser. Knæbøjninger, armbøjninger, situps, burpees, planken og forskellige former for hop er bare nogle forslag. Du kan også købe en elastik, så du kan variere øvelserne endnu mere!

4. Træn tidligt om morgenen, så du undgår varmen. Det kan være rigtigt varmt om sommeren, både i Sverige og i andre lande. Du skal udnytte morgenstunden, før det bliver rigtigt varmt. Træn tidligt, så er det gjort, og du kan nyde resten af dagen! Hvis det er rigtigt varmt, kan du også prøve at træne i vand. Tag en svømmetur eller træd vande i nogle minutter, som om du løber på havbunden. Nogle gange regner det jo også, så disse dage er perfekte til at træne i.

5. Hold øje med, hvad du spiser. Hvis du vil opretholde din form og et godt helbred, skal du ikke bare spise ubegrænsede mængder is, fast food og drikke for meget, selvom du har ferie. Sørg for kun at spise og drikke disse ting, når du virkelig har lyst til det, ikke bare fordi du mener du skal. Så bliver det også nemmere at komme tilbage til rutinen efter ferien.
Husk også at hvile dig, når du har fri, så du kan komme tilbage med fornyede kræfter efter ferien. Nyd mad, træning og afslapning, når du endelig har tid til det.

Godt at drikke og spise:

 
Spirulina EKO
 
Rustfri Flaske
 
Gojibær Jumbo
 
Super Greens

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej