Inspiration

Alt om cordyceps

Cordyceps kaldes også larvesvamp og er blevet mere populært i de senere år. Svampen har længe været brugt i traditionel kinesisk medicin.

Svampen cordycepsCordyceps er en type parasit svamp.

Alt om cordyceps

Cordyceps fungerer som en parasit svamp, hos fremfor alt larver, hvilket betyder, at den også kaldes en larvesvamp. Den lever selv af en bestemt type larve. På kinesisk kaldes den Dong chong xia cao, som oversættes til "vinterinsekt, sommerurt". Cordyceps dyrkes normalt i høj højde i Kina, hvor det også længe har været brugt i traditionel kinesisk medicin. Den har længe været sjældent og betragtet som et luksusprodukt. Det er i de senere år, at de er begyndt at dyrke cordyceps i store mængder, og den er blevet meget populært. Der er ikke set nogen forskel i kvaliteten af den dyrkede og den vildvoksende svamp, hvilket har ført til, at den er blevet billigere og udbuddet stort.

Cordyceps indeholder flere aktive stoffer, især mængden af polysaccharider, der udgør grundlaget for dens kvalitet. Polysacchariderne i cordyceps fungerer som et aktivt stof for svampens egenskaber. Cordyceps er også et adaptogen, hvilket betyder, at det indeholder udvalgte bioaktive stoffer, der påvirker vores cellers evne til at tilpasse sig stress og belastning.

Hvad er cordyceps godt til?

Cordyceps har længe været brugt i den kinesiske tradition for naturmidler (TCM) og anses for at have mange positive egenskaber. Den er også blevet undersøgt i moderne forskning inden for hjertesundhed og immunsystem. Der er dog behov for flere undersøgelser for at sikre resultater.

I den kinesiske tradition siges cordyceps at styrke lungerne og nyrerne, både yin og yang. Blandt andet siges det at være godt for kronisk træthed, astma og have en afgiftende virkning. Som de fleste medicinske svampe anses cordyceps også for at have antibakterielle og antivirale egenskaber.

Tilskud med cordyceps

Cordyceps fås som et tilskud i kapselform, pulver, som du kan blande i din smoothie eller juice, men det fås også som kaffe og tepulver.

Cordyceps:

 
Cordyceps extrakt

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej