Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Alt om reishi

Reishi er en svamp, der har en tusindårs tradition for brug i kinesisk tradition og ayurveda. I nyere tid er den også blevet mere og mere populær som en helsekost. I denne artikel kan du lære mere om supersvampen reishi, og hvad den bruges til.

Reishi (Ganoderma Lucidum)Reishi kaldes også laktatart og er en rødbrun svamp med en blank overflade.

Hvad er reishi?

Reishi (Ganoderma lucidum) kaldes også laktatart på dansk og er en stor svamp med en rødbrun farve og blank overflade. Den vokser på de fleste kontinenter og kan i sjældne tilfælde findes i Sverige. Det er en træagtig svamp, der primært vokser på stubbe og på rødderne af løvtræer. Selvom svampen kan findes vildtvoksende i naturen, er den usædvanlig, og den kommercielle svamp dyrkes derfor.

Gennem historien har Reishi gået under flere forskellige navne, der vidner om dets betydning i den østlige tradition. Nogle almindelige navne mannentake som betyder “tusindeårig svamp” på japansk, og det kinesiske navm Ling Zhi der oversættes til “Urt af åndelig styrke”. Det er også blevet kaldt "udødelighedens svame" og "den guddommelige svamp".

Hvad er reishi godt for?

Reishi tilhører den gruppe, der ofte kaldes medicinske svampe, som er en gruppe svampe, der anses for at have særligt interessante egenskaber. Den har en tusind år gammel tradition for anvendelse i traditionel kinesisk medicin og ayurveda, hvor det primært er blevet brugt til hjertesundhed, immunforsvaret og for dets påståede beroligende virkning. Folk taler ofte om egenskaberne ved reishin som en adaptogen plante, dvs. en plante, der anses for at have en bred indflydelse med hensyn til kroppens modstandsdygtighed over for forskellige typer af stressfaktorer. Adaptogenerne menes at have en genoprettende og normaliserende virkning på kroppen uden at forstyrre de normale biologiske processer.

I dag er der flere undersøgelser i gang om reishi og dets mulige egenskaber, men der er stadig behov for mere forskning for at kunne fastslå nogle konklusioner. Det er imidlertid kendt, at reishi er naturligt rig på flere vitaminer, mineraler og stoffer, der anses for at have antioxidante egenskaber. Frem for alt er det svampens indhold af de aktive stoffer polysaccharider, beta-glucaner og triterpener, der gør den interessant i mange sammenhænge.

Reishi som et kosttilskud

Reishi er ikke en fødevaresvamp, men tages normalt som et pulveriseret ekstrakt. Det kan f.eks. Anvendes i te, smoothies eller juice eller som et kosttilskud i form af kapsler. For at sikre, at et kosttilskud med reishi er af høj kvalitet, er det en god ide at se på mængden af aktive stoffer i tilskuddet. Et godt reishi-tilskud bør have mellem 30-40% polysaccharider. En lavere mængde er ikke nok, mens en højere mængde indikerer, at andelen af de resterende aktive stoffer er for lav. Det er også godt at se efter tilskud, der indeholder både frugtkrop og mycelium, da dette giver en høj del af aktive stoffer.  

Produkter:

 
Reishisvamp
 
Terranova Reishi
 
Reishi extrakt

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej