Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Bhakti

Bhakti er en form for yoga, der er meget populær i den hinduistiske religion.

Bhakti er populær i hinduistisk religion.

Hvad er Bhakti?

Bhakti er en yogaform, der endnu ikke har fået særlig opmærksomhed i Sverige, men den er enorm udbredt i hinduistisk religion. Bhakti yoga har en dybere betydning i alle forskellige yogaprincipper, hvor målet er at nå moksha (sanskrit=befrielse) gennem korrekt træning og gennem livet her på jorden. Hvis du kender til karma yoga, rajayoga eller jnanayoga, så kan en vis lignelse gøres til Bhakti. Kærlighed og hengivenhed er nøgleord for denne form for yoga, hvor dans, sang, mantra og yogapraksis, både fysisk og delvist filosofisk, er hverdag. Fokus hver dag er at udvikle et kærligt forhold til Gud og dermed opretholde det evige lys. En nøglefigur i Bhakti-bevægelsen er Bharata Natyam, en danserinde, der ofte afbildes stående i en lotusblomst, med hænderne hævet højt med det evige lys i venstre hånd og det hellige tegn OM i højre. Hendes blik er altid rettet opad for at lede vejen mod lyset og for hurtigt at blive forenet med sin gud strækkes hendes venstre ben højt op. Dette billede er også en klar forankring af yogas primære fokus: at give sig selv kærlighed gennem bevægelse og at formidle og sprede kærlighed gennem sang (mantra).

Bhakti er en form for yoga, der er utrolig tilladelig, hvor næsten alle timer begynder med at læse skrifter fra Bhagavadgita og Ramayana eller Shiva Nayanmars smukke poesi. Hinduistiske guder, der ofte nævnes og også afbildes gennem forskellige yogapositioner, er Shiva, Shakti, Vishnu og Ganesha.

Denne form for yoga passer ikke alle, men at få indviet timen med et stykke poesi om spændende hinduistiske guder og slutte med at synge i herlige mantraer sammen er en fantastisk oplevelse.

Tilbehør:

 
Yoga Mat Bamboo

Positioner

Positioner inden for Bhakti er forbundet med yoga ifølge Bhagavadgita og har eksisteret i tusinder af år. Solhilsen, håndstand og forskellige asanas (positioner) bruges, og det smukke er, at yogaformen er tilladelig og ofte bygger på et fint fællesskab. Et tegn på, at du praktiserer Bhakti, er at du lytter til dit hjerte, som yogalæreren ofte påpeger.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej