Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Derfor taler alle om superalgen Chlorella

- naturens egen sundhedsbombe

Chlorella er en encellet, grøn alge og kaldes nogle gange for naturens egen sundhedsbombe, fordi den indeholder store mængder protein, gavnlige fedtsyrer og antioxidanter. Det er især populært blandt vegetarer og som et produkt i forbindelse med detox og andre udrensningsregimer.

  • Hvad er chlorella?
  • Chlorellas gavnlige egenskaber
  • Brug og tilskud

Tillskott med chlorella

 
Chlorella Kapsler
 
Chlorella EKO

Hvad er chlorella?

Chlorella er en grøn mikroalge, der lever i ferskvand rundt om i verden. Algen består kun af én celle og formerer sig hurtigt og nemt ved deling, forudsat at den har adgang til kuldioxid, vand, sollys og mineraler. Den grønne farve kommer fra algernes høje indhold af klorofyl, det grønne pigment, der farver planter grønne. Chlorella betyder lille og grøn, hvilket er en glimrende beskrivelse af algernes udseende.

I dag er der specielle damme, hvor der dyrkes chlorella. Når algerne er høstet, tørres de hurtigt for at bevare næringsstofferne og derefter males algerne til pulver. Algerne skal males, fordi de har uopløselige cellevægge, som vores tarme ikke kan nedbryde. For at vi kan optage indholdet af chlorella, skal algerne males, så cellevæggene ødelægges.

Chlorellas gavnlige egenskaber

Chlorella har fået meget opmærksomhed i de senere år, fordi det indeholder en utrolig mængde næringsstoffer, som vores krop har brug for. Som du kunne læse om ovenfor, indeholder algerne også store mængder klorofyl. Klorofyl er rig på antioxidanter, der i koppen er med til at beskytte os mod frie radikaler – stoffer, der angriber og ødelægger væggene i vores celler og får dem til at ældes for tidligt.

Chlorella indeholder også masser af vitaminer og mineraler, primært E-vitamin, jern, fosfor, jod og magnesium. Derudover indeholder chlorella masser af vitaminer B2, B6 og B12. E-vitamin er en vigtig antioxidant i kroppen og forhindrer blandt andet flerumættede fedtsyrer i at harske. Jern er sammen med B-vitaminerne vigtigt for en velfungerende bloddannelse, mens magnesium er nødvendigt for vores muskler og jod for, at skjoldbruskkirtlen kan producere vigtige hormoner.

For vegetarer

Indholdet af de encellede alger består af 60 % protein, hvor alle de essentielle aminosyrer for mennesker er repræsenteret. Dette gør chlorella unik blandt planter, fordi de sjældent indeholder hele spektret af essentielle aminosyrer. Chlorella er derfor et godt supplement til den almindelige kost, især for vegetarer og veganere, der udelukkende er afhængige af vegetabilske proteinkilder.

Det høje indhold af vitamin B12, jern og omega-3 fedtsyrer gør også chlorella velegnet som supplement til vegetarer. Vitamin B12 findes ellers udelukkende i animalske fødevarer og i øjeblikket er chlorella-algerne den vigtigste vegetabilske kilde til dette vitamin, som man kender. Selv jern og omega-3 kan være svære at få i tilstrækkelige mængder, når man spiser plantebaseret kost, og her kan chlorella derfor være et godt alternativ.

Brug og tilskud

Chlorellapulver kan bruges i forskellige helsedrikke som juice og smoothies, men kan også blandes i forskellige typer bagværk og retter. Prøv for eksempel at blande noget chlorella i din pandekagedej eller tilsæt det til brød eller råkostkugler.

Chlorella fås også som tabletter og i kapselform til dem, der foretrækker denne type tilskud. Højdosis tabletterne og kapslerne sikrer et tilstrækkeligt højt indtag til, at du kan optage chlorellas gavnlige egenskaber på en smidig måde.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej