Inspiration

Hvad er kisel?

Kisel er et sporstof, der er inkluderet som ingrediens i mange skønhedsprodukter, der er beregnet til at hjælpe huden med at blive stærk og smuk. Kisel er faktisk en komponent i proteinerne kollagen og elastin, som er to vigtige komponenter i vores bindevæv.

  • Hvad er kisel?
  • Kisel til ledene
  • Tilskud

Få smuk hud ved hjælp af kisel.Kisel er godt til hår, hovedbund og negle.

Hvad er kisel?

Kisel er et sporstof og er en vigtig del af fiberproteinkollagenet, som bidrager til stabilitet og styrke til forskellige understøttende væv. Huden er et sådant væv, hvor det kiselrige kollagen bidrager til elasticitet og modstandsdygtighed. Derudover er kisel også inkluderet i kroppens elastin, et andet protein der findes i huden. Elastin bidrager til hudens elasticitet og er således det stof, der hjælper med at holde huden fin, glat og rynkefri. Kisel er en vigtig del af kollagen, der bidrager til elasticitet, fugt og en ungdommelig hud.

Da kisel er vigtigt for hudens velbefindende, kan man også forestille sig, at det kan være godt for håret. For et sundt hår er der brug for en sund hovedbund, som kisel kan hjælpe med. Dette skyldes, at det både kan hjælpe med at bevare fugt i huden og samtidig styrke hovedbunden takket være det kollagen, som kisel hjælper med at opbygge. Kollagen er det protein, der indeholder kisel, som er det stof, der holder kroppens væv sammen. C-vitamin fungerer som en motor i dannelsen af kollagen, og kisel er faktisk en strukturel del af kollagen. Kisel og calcium sammen er nødvendige for dannelsen af vores knoglevæv, og sammen med magnesium er calcium og fosfor inkluderet som den vigtigste ion i knogledannende celler. Når vi bliver ældre, falder kiselniveauerne i kroppen. Et lavt indtag af kisel kan øge risikoen for åreforkalkning, da kiselindholdet i venerne og huden falder med alderen. Undersøgelser har vist, at der er 14 gange mere kisel i sunde arterier end i arteriosklerotiske (aterosklerotiske).

Ved at spise en kost som er rig på silicium styrkes hud, negle, knoglestruktur, hjerne, bindevæv, vener, arterier og hår. Det er vigtigt, når vi bliver ældre, for med alderen falder niveauet af silicium i kroppen. Fødevarer, der er rige på kisel er blandt andet brune ris, bladgrøntsager, rødbeder, peberfrugter og sojabønner.

Kisel til ledene

I vores skelet er der osteoblaster, som er en type celler, der producerer knogler, og ved hjælp af silicium kan disse celler også danne kollagen, hvilket ud over deres bidrag til huden er vigtigt for knoglestyrke og stabilitet. Derudover er kollagen en vigtig komponent i vores brusk, der blandt andet hjælper vores led med at forblive i en sund tilstand. Derfor bruger mange mennesker et tilskud med kisel til gavn for deres led- og knoglesundhed, og langt de fleste siger, at de føler en forskel. Kisel er et godt tilskud, hvis du bevæger dig og træner meget, og når du bliver ældre og vil holde din krop i gang.

Tilskud

En voksen har brug for ti til 40 milligram kisel om dagen for at dække behovet. Kisel er en almindelig komponent i produkter, der er beregnet til at hjælpe hud, hår og negle til en normal balance. Med andre ord er det et ægte skønhedsmineral! For dem der ønsker ekstra meget af det gode, findes kisel også som et individuelt tilskud. De enkelte kosttilskud kan naturligvis også bruges til gavn for huden, men de fleste bruger det til ledsundhed. Kiselgel består af kisel, ilt og vand. Det kan være godt for mave- og tarmproblemer, fordi kiselgel har en porøs struktur og en stærk bindingsevne. Det fungerer som en svamp og absorberer fremmede stoffer. Gel er skånsom og fungerer lokalt i maven, hvilket betyder, at du også kan bruge kiselgel til akutte og kroniske maveproblemer, såsom halsbrand og opkastning.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej