Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring | Ambassadører

Lav din egen kropsolie

Nær kroppen med en fugtgivende og nærende kropsolie. Med kun et par ingredienser blander du let en hudolie, der både går dybt ind i huden og samtidig fugter hudens ydre lag.

Hjemmelavet kropsolie på æterisk olie holdt af et par hænder.

En kropsolie er en god måde at give næring til huden udefra, så den opretholder sin glans og modstand mod ydre påvirkninger. Derudover kan en olie hjælpe med at binde fugt til huden, så den ikke bliver tør i fremtiden. Vi har udviklet en simpel opskrift til at fremstille din egen olie til kroppen, og du finder alle ingredienserne i vores sortiment fra Pure og Healthwell.

  • DIY opskrift på økologisk kropsolie
  • Hvorfor bruge kropsolie?
  • Gode olier til huden

Opskrift på økologisk kropsolie

Ingredienser til 100 ml kropsolie:
• 30 gram koldpresset økologisk kokosolie
• 70 gram koldpresset økologisk arganolie
• Eventuelt et par dråber æterisk olie

Sådan gør du:

Mål ingredienserne omhyggeligt for at få en 30/70 fordeling. Smelt forsigtigt kokosolien i et vandbad, cirka 30 grader er nok til, at olien smelter. For høje temperaturer kan reducere oliens gode egenskaber, så et vandbad er godt nok.

Bland arganolie i og rør godt. Tilsæt derefter et par dråber æteriske olie, hvis du vil have det. For eksempel kan du vælge lavendelolie der har en vidunderlig blomsterduft, der har en beroligende virkning, eller eukalyptusolie eller pebermynteolie, der har en forfriskende duft. Hæld blandingen i en flaske, der kan lukkes igen, og smør derefter huden så ofte du ønsker, helst straks efter brusebadet og du har brugt peeling.

Healthwell kokosolie, Pure lavendelolie og Pure Arganolie.

Tips på produkter

 
PURE Citronolie ØKO
 
PURE Eukalyptusolie
 
PURE Lavendelolie
 
PURE Tea Tree ØKO
 
PURE Arganolie ØKO
 
PURE Hybenfrøolie
 
E-vitamin Flydende
 
Glasflaske Brun
 
Pumpehoved
 
Aluminium Kapsel
 
PE-flaske
 
Glasflaske Klar
 
Neem Olie ØKO

Hvorfor bruge kropsolie?

En kropsolie er et alternativ til at bruge en hudlotion til at fugte og pleje huden. Vegetabilske og koldpressede olier indeholder ofte høje niveauer af vigtige fedtsyrer, der trænger ind i huden og fugter i dybden og hjælper med at reparere hudens ydre barriere, så du undgår overfladetørhed og andre lidelser.

Kropsolie kan bruges til de fleste hudtyper, ikke kun af mennesker med tør hud. Olien kan bruges flere gange om dagen, men olie absorberes ofte bedst i forbindelse med at huden renses, og når den er fugtig. Derfor kan det være en god ide at smøre dig selv med kropsolie lige efter brusebadet, når huden er både ren og fugtig. Hudolien har en ekstra god effekt, hvis du inden har eksfolieret huden med en body scrub, fordi du derefter har åbnet porerne i huden, så olien lettere kan trænge ind i huden.

Gode olier til huden

Hvilken olie der er bedst for huden, afhænger lidt af den hudtype, du har, men vælg helst en koldpresset olie, da disse bevarer alle deres gode egenskaber, fordi de produceres meget omhyggeligt. Kokosolie er en populær base i kropsolie, fordi den er blødgørende og kan blandes godt med andre olier, og det er også en pris værdig olie. Du kan vælge både kokosolie med duft eller kokosolie uden duft.

Arganolie er en af de mest anvendte olier til huden og indeholder både enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer. Det er også relativt duftfti, hvilket betyder, at du nemt kan tilføje din egen duft til olien.

Jojobaolie består faktisk af voks, og det er det, der gør jojoba til et fremragende fugtbindemiddel. Jojoba er derfor meget velegnet til tør hud, som du vil binde meget fugt til.

Hybenfrøolie med dets vitamin A bruges ofte til at lindre uren hud og acne. Hybenolie skal bruges med forsigtighed, da syreretinolen er meget kraftig og kan irritere huden.

Healthwell kokosolie, Pure Lavendelolie og Pure Arganolie. Færdig kropsolie i flaske.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej