Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring | Ambassadører

Lav din egen skægolie

For at få et sundt, velstående og skinnende skæg er det vigtigt at tage hånd om det. Med din egen skægolie kan du også selv vælge ingredienserne for at få en olie, der passer til dit skæg.

Ingredienser i skægolie:
• 0.5 dl arganolie
• 0.5 dl hampefrøolie
• 5-10 dråber af valgfri æterisk olie, gerne tea tree, citrongræs eller cedertræ.
• Flaske med pipette eller spraymundstykke.

Sådan gør du:

  • Bland basisolierne arganolie og hampefrøolie med hinanden.
  • Tilsæt derefter æterisk olie dråbe for dråbe og bland grundigt. Olien har en ret stærk duft, så start med 1-2 dråber og øg mængden gradvist.
  • Hvis du lider af en kløende skægbase, er tea tree olie et godt valg af æterisk olie, fordi den har en bakteriedræbende og beroligende effekt på huden. Den har dog en ret stærk duft, og du kan derfor kombinere den med den mildere citrongræsolie. For en tydelig rolig, træagtig og maskulin duft er cedertræ olie fremragende.
  • Hvis du ikke vil have nogen duft, kan du springe den æteriske olie over.
  • Hæld olien i flasker og påfør ved at massere olien i skæg og skægbase. Du er velkommen til at gentage dagligt for de bedste resultater!

To billeder af person, der hælder olie og æterisk olie i et måleglas.

Et billede af olie i et måleglas og et billede af æteriske olier og færdig skægolie.

Produkte

 
PURE Arganolie ØKO
 
Hampfrøolie ØKO
 
PURE Ricinusolie ØKO
 
PURE Cedertræolie ØKO
 
PURE Fyrrenåleolie
 
PURE Sandeltræolie
 
PURE Bergamotolie
 
PURE Citronolie ØKO
 
PURE Appelsinolie ØKO
 
PURE Oreganoolie
 
PURE Eukalyptusolie
 
PURE Pebermynteolie
 
Timianolie ØKO
 
PURE Patchouliolie
 
PURE Basilikumolie

Tip! Vil du have dit skæg til at vokse hurtigere? Prøv at erstatte hampfrøolie med ricinusolie, som stimulerer hårvækst.

Derfor skal du bruge skægolie

En skægolie giver ikke kun en fin glans til skægget, men har også andre fordele. Nærende olier som hampefrøolie og arganolie fugter både skæg og huden nedenunder, så du undgår tør og skællet skægbase. Derudover ser skægget ekstra livligt ud, når det har fået den rigtige næring. De æteriske olier kan også bidrage til hudens velbefindende, såsom den antibakterielle tea-tree-olie. Hvis huden har det godt, har skægget det godt! Selvfølgelig vælger du hvilken skægolie der passer dig, men ved at lave din egen skægolie ved du nøjagtigt hvad den indeholder og kan tilpasse den efter dine behov.

Hvis du drømmer om et fyldigt skæg, der virkelig skaber den dynamik i ansigtet, kan skægolien også hjælpe dig her. Et velplejet skæg har en tendens til at se fyldigere ud, og et tip er at supplere med en moustache saks eller en trimmer. Så holder du kanterne pæne og kan trimme ujævne dele ned, der ellers får skæget til at se tyndere ud.

Få skæg til at vokse hurtigere

Er der nogle enkle tricks, der får dit skæg til at vokse hurtigere? Nja, det kommer an på flere ting. Som vi nævnte ovenfor, kan ricinusolie være nyttigt, men der er også nogle andre ting, du kan gøre for at optimere skægvækst.

  • Rengør dit ansigt grundigt. Vask med vand og ansigstrens morgen og aften for at holde snavs væk fra porerne. Dette giver en friskere hud både under skæg og i resten af ansigtet, samtidig med at man undgår bakteriellesamlinger. Du er velkommen til at kombinere med en peeling eller scrub en gang om ugen for at fjerne døde hudceller og stimulere skægvækst.
  • Gennemgå din kost. Spiser du varieret af vitaminer og mineraler? Disse styrer nemlig over processer i kroppen, som igen påvirker hudens og hårets velbefindende. Et sådant vitamin er B7 eller biotin. Også proteinet kollagen er vigtigt at absorbere såvel som mineralet zink.
  • Massér ansigtet regelmæssigt. Ingen avanceret massage er nødvendig, det handler om at fremskynde blodcirkulationen, så små cirkulerende bevægelser tager dig langt. Selvfølgelig får du også øget blodcirkulation under træning, så motion anbefales også.
Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej