Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Lav din egen Thieves Oil

Thieves Oil er en olieblanding af æteriske olier, der siges at have en rensende og antiseptisk virkning, hvilket gør den populær til blandt andet forkølelse og infektioner. Lær hvordan du laver din egen Thieves Oil og hvordan du bruger den.

Hvad er thieves oil?

Thieves Oil, også kaldet Four Thieves Oil, er en velkendt og klassisk blanding af fem forskellige æteriske olier, der er blevet brugt i hundreder af år, hovedsageligt for deres påståede antiseptiske og immunforstærkende egenskaber. Allerede i det 1500-tallet blev det brugt, da man troede, at det kunne beskytte mod pesten, der hærgede. Selv i dag bruges Thieves Oil ofte til forkølelse og infektioner, men den er også perfekt til f.eks. Rengøring, som en rensende rumduft og som en massageolie.

Thieves oil.

Olieblanding af æteriske olier med rensende og antiseptisk virkning.

Hvordan man laver Thieves Oil

Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne i en glasflaske og ryst godt for at blande olierne. Opbevares på et mørkt og køligt sted for den bedste holdbarhed.

BEMÆRK! Husk, at æteriske olier er meget stærke, så olien skal blandes med en anden neutral olie såsom kokosolie, olivenolie, jojobaolie eller mandelolie inden brug på huden. Bland 30 ml kokosolie og 5-6 dråber færdig blandet thieves oil.

Brug af Thieves Oil

For immunsystemet
Olien siges at have en immunforstærkende virkning, når den inhaleres som damp eller påføres huden. For eksempel kan du massere den blandede olie på dine fødder, inden du går i seng om aftenen og lade den arbejde natten over. Hvis du har åndenød eller er på vej til at blive syg kan du påføre olien på brystet for at lette vejrtrækningen og rense luftvejene.

Som en rumduft / luftrenser
Olien kan med fordel bruges i en diffusor til at rense og neutralisere luften i hjemmet. Det spreder også en varm og dejlig duft, der er perfekt under det hårde efterår og vinteraftener.

Ved rengøring
Bland 1 dråbe olie pr. 1,5 dl vand i en sprayflaske, og du har et naturligt universalrengøringsmiddel, der er perfekt til rengøring af forskellige overflader i hjemmet, for eksempel i køkken og badeværelse. Du kan også tilføje et par dråber til vaskemaskinen for rent og frisk tøj. Et andet tip er at sprøjte en lille smule på en klud og tørre mobiltelefonen, som let samler snavs og bakterier.

I hudpleje og massageolie
Bland et par dråber af olien med en neutral olie og brug som en antibakteriel hudcreme, eller tilføj den til dine hudplejeprodukter. I en massageolie er den perfekt til blødgøring af stive og ømme muskler.

Oils

 
PURE Citronolie ØKO
 
PURE Eukalyptusolie
 
PURE Rosmarinolie
 
PURE Kanelolie ØKO
 
Kryddernellikeolie

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej