Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring | Ambassadører

Lav din egen tørshampoo

Vil du have frisk og duftende hår uden at skulle vaske det unødigt? Lav din egen tørshampoo med denne enkle opskrift!

En krukke tør shampoo ved siden af PURE Lavendelolie ØKO og PURE Ylang Ylang ØKO

Produkter:

 
PURE Lavendelolie
 
PURE Sandeltræolie
 
PURE Ylang ylang
 
Jasminolie ØKO
 
PURE Geraniumolie

En tørshampoo er perfekt at bruge, når du ikke har tid til at vaske dit hår eller ønsker at undgå at vaske det med almindelig shampoo for ofte. Denne opskrift indeholder ingen komplicerede ingredienser og kan hurtigt blandes sammen - du kan også variere ingredienserne afhængigt af hårfarve.

Æteriske olier giver en vidunderlig duft og har egenskaber, der gør dem velegnede til hud- og hårpleje. Ylang ylang har antibakterielle egenskaber og afbalancerer huden. Lavendelolie er beroligende for både huden og sindet. Du kan også variere med andre æteriske olier som sandeltræ, jasmin eller geranium.

Ingredienser
6 tsk pilerodspulver eller majsstivelse
4 dråber PURE Ylang Ylang ØKO
4 dråber PURE Lavendelolie

Sådan gør du:

  1. Hæld pilrodspulver / majsstivelse (og kakaopulver eller kanel, hvis du bruger det) i en skål sammen med de æteriske olier. Bland godt.
  2. Tag en ren makeupbørste, og dyp ned i pulveret, og påfør derefter i hovedbunden lidt ad gangen. Brug fingrene til at massere ind og fordel pulveret i hovedbunden.
  3. Børst håret grundigt, det er nødvendigt at fordele pulveret og undgå at det er synligt.
  4. Opbevar din tørshampoo i en tæt glasbeholder, ca. 120 ml.

Tip! Hvis du har brunt hår, kan du tilføje 2 teskefulde kakaopulver for at få en mørkere farve i din tørshampoo. Hvis du er rødhåret, kan du i stedet have et par teskefulde kanelpulver, som giver en rødbrun farvetone.

Hvorfor er en tørshampoo god?

Det kan være godt at vente lidt ekstra mellem hårvaskene og lade håret hvile, overdreven hårvask kan tørre håret ud og gøre det kedeligt og livløst. En tørshampoo absorberer overskydende olie fra hovedbunden og får håret til at føles frisk og nyvasket igen. Udover at gøre håret mindre fedtet, kan tørshampoo også bruges som et stylingprodukt for at få smuk volumen og struktur.

Prøv også denne hovedbunds scrub, der renser håret i dybden.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej