Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Liposomale kosttilskud

Liposomale kosttilskud er kendt for sin øjeblikkelige virkning i kroppen, hvor næringen optages under tungen. Vi vil komme nærmere ind på, hvordan liposomale kosttilskud egentlig fungerer i denne artikel.

  • Hvad er liposomale kosttilskud?
  • Sådan fungerer liposomer
  • Er der nogle bivirkninger ved liposomale kosttilskud?

Liposomale

 
QURE Liposomal C
 
QURE Liposomal B12
 
QURE Liposomal D3
 
Liposomal K2+D3
 
Liposomal Glutathion
 
Liposomal Magnesium

Hvad er liposomale kosttilskud?

Kort fortalt er liposomale kosttilskud et flydende kosttilskud med et næringsstof, der er forbundet til liposomer, og dermed hjælper med at fremme absorberingen af næringsstoffet i kroppen. Liposom stammer fra ordene ”lipo” og ”soma”, som er græsk for fedt og krop. Et liposom er helt enkelt en fedtkugle af fosfolipider (lecitin), der har samme struktur, som en cellemembran. Næringsstoffet er placeret i kernen af liposomet, der er omgivet af dette fedtlag. Et liposomalt kosttilskud er godt, og du drypper det normalt under tungen, hvorfra det optages i cellerne. Takket være den øjeblikkelige absorbering, øges næringsstoffets biotilgængelighed.

Et liposom i tværsnit.

Et liposom i tværsnit. Det vandopløselige næringsstof i midten omgives af liposomet, der består af fosfolipider. Fosfolipiderne har en hydrofil (vandelskende) del og en hydrofob (vandhadende) del.

Liposomale kosttilskud er dyrere end traditionelle kosttilskud grundet den avancerede teknologi, der ligger bag disse. Liposomale kosttilskud er imidlertid meget dyre, men effekten er kraftigere, hvilket gør dem overkommelige i sidste ende.

Sådan fungerer liposomer

Et liposom fungerer ved at beskytte næringsstoffet og levere det til cellerne. Liposomer består af den samme masse, som cellemembraner, hvilket øger genkendelsesfaktoren i kroppen. Dette gør det lettere for næringsstoffet at få adgang til cellerne og arbejde, hvor det gør nytte. Næringsstoffet behøver ikke at tage omvejen via maven og mavesyren, hvor det risikerer at blive ødelagt. Optagelsen begynder allerede i munden, hvor det bliver mere effektivt og biotilgængeligheden øges.

Undersøgelser har vist positive resultater ved indtagelse af liposomale kosttilskud, hvor det har vist sig, at vitaminer indkapslet i liposomer har givet en højere mængde vitamin, som kroppen kan bruge, sammenlignet med vitamintilskud i andre former. I en undersøgelse* af vores egne liposomale C-vitamintilskud, QURE Liposomal C og QURE Liposomal C Pure, modtog i alt 24 personer et tilskud med C-vitamin i forskellige former. 12 personer fik et pulveriseret C-vitamintilskud opblandet i vand. De resterende 12 modtog vores liposomale C-vitamintilskud. Resultaterne viste at testpersoner, der fik vores liposomale C-vitamin, havde et 6,6 gange højere C-vitaminindhold i blodet end de testpersoner, der modtog C-vitaminpulveret, og det højest målte niveau var 5 timer efter indtagelse.  

Anvendelse og opbevaring

Liposomale tilskud i flydende form optages ekstra hurtigt i kroppen, hvis du drypper væsken under tungen og lader det blive i munden i 30 sekunder, inden du synker. Det er også muligt at synke væsken med det samme. Ydermere kan du blande væsken i et glas vand eller juice og drikke den, da vitaminet er beskyttet og dermed ikke nedbrydes af fordøjelsessystemet. Liposomale tilskud er overfølsomme over for varme, og en åben pakke skal opbevares på køl og bør nydes inden for 8 uger.

Er der nogle bivirkninger ved liposomale kosttilskud?

Liposomale kosttilskud har i sig selv ingen negative bivirkninger, men ligesom alle andre kosttilskud, er det vigtigt at starte ud fra produktanbefalingen, alt efter hvilket næringsstof det drejer sig om.

Referencer:

*Bioavailability study of Liposomal Vitamin C Curesupport, Study No: CT-0007-17, Bio Agile Therapeut

Bioavailability study of Liposomal Curosome Curesupport, Study No: SLS-CT-0006-17, Bio Agile Therapeut

Liposomal-encapsulated Ascorbic Acid: Influence on Vitamin C Bioavailability and Capacity to Protect Against Ischemia–Reperfusion Injury. Janelle L. Davis, Hunter L. Paris, Joseph W. Beals, Scott E. Binns, Gregory R. Giordano, Rebecca L. Scalzo, Melani M. Schweder, Emek Blair, Christopher Bell

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej