Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Sådan får du succes med selvbruner - Trin for trin

Nu hvor solen endelig begynder at komme frem, begynder selv den blege hud på kroppen at vise sig. Men i stedet for at ligge i et solarium eller bruge flere timer ude i solen, er den smarteste genvej til solbrun hud – Selvbruner. Vi guider og giver dig de bedste tips til, hvordan du får en flot, frisk og naturlig farve på både krop og ansigt.

Før behandlingen

Peeling: For at få et jævnt og holdbart resultat er det vigtigt at lægge et godt fundament og base for din selvbruner.

 • For at få en jævn farve skal du skrubbe eller eksfoliere kroppen dagen før med en oliefri scrub i cirkulerende bevægelser over huden for at slippe af med døde hudceller. Nogle mærker bør dog ikke skrubbes før, da dette hæfter bedre på døde hudceller. Læs derfor emballagen grundigt, inden du går i gang.
 • Ønsker du at barbere/vokse dig selv eller plejer du at farve bryn og vipper, skal dette ske senest dagen før.

Hånd med skrubbehandske, der peeler et ben

Fugtgivende: Det vigtigste at huske på, inden du påfører din krop med din selvbruner, er at mærke, om du er tør et sted; Albuer, ankler, hænder og fødder kan være sådanne områder. Mange er bekymrede for om de får en flot farve på deres fødder og hænder. Længere nede finder du en specifik guide til, hvordan du kan få en flot solbrunhed også på disse områder.

 • Hænder, fødder og tør hud tiltrækker nemt meget farve, så her er det godt, hvis du smører en let bodylotion på. Dette gælder alle selvbrunerprodukter. Lad lotionen tørre et stykke tid, før du påfører din BUS.

Under behandlingen

Tag et ekstra kig, før du begynder at påføre din selvbruner, så du får taget smykker som ringe, øreringe og halskæder af.

Applikation på kroppen: Bruger du selvbruner mousse, kan en selvbrunerhandske gøre det nemmere for dig at få en jævn farve, plus at du ikke får farve mellem fingrene. Start med at påføre selvbruner på kroppen og afslut altid med hænder og fødder. (for mere info om, hvordan du ansøger på disse områder)

Ida Warg Self Tanning Mousse

 • Hvis du bruger selvbruner mousse, så start altid med at påføre fra ankler og håndled og op til midten af kroppen i cirkulerende bevægelser.
 • Nogle gange vil du bare gerne have tingene gjort hurtigt, men brug hellere små doser og smør på lidt ad gangen. Så har du nemmere styr på, hvor du har smurt kroppen, det bliver nemmere at sprede ud over huden og du får en mere jævn farve.
 • Hvis du bruger selvbruner spray, så spray med cirkulære bevægelser og omkring 30 centimeter fra huden. Husk at holde munden lukket og spray ikke direkte mod øjnene.

Pige, der anvender selvbruner i brusebadet.

 • Når du påfører selvbruner på ryggen, er det vigtigt først at teste, om du selv kan få adgang til hele ryggen. Et spejl er en god hjælp til at se, om du også kan nå midt på ryggen. Hvis du ikke kan nå ryggen, kan du bede en ven eller partner om at hjælpe med det pågældende område, eller springe din ryg helt over.
 • Hvis du ikke lægger på ryggen, kan du med fordel trække hånden eller handsken fra brystet, op over skuldrene og tone sprayen ud eller moussen over skuldrene. Du slipper for en tydelig stribe ved skulderen og resultatet bliver mere naturligt. Glem ikke at påføre selvbruner i nakken og fade farven derfra ned ad ryggen!

Påføring i ansigtet: Luk øjnene forsigtigt ved sprayning eller påføring af mousse i ansigtet, dette for at undgå at ekstra farve "sætter sig" i rynker omkring øjne og pande.

Pige viser hvordan man sprøjter sprayen i ansigtet.

Efter behandling

Efter at have lagt din selvbruner, er det vigtigt, at du undgår vand og fugt af forskellig art, såsom brusebad, sved og regn. Tiden for, hvor længe du bør undgå dette, er forskellig fra produkt til produkt, så læs bagsiden af vejledningen grundigt, inden du går i fitnesscenteret og træner, alt sammen for at undgå plettede resultater.

 • Undgå at være i vand og regn eller svede i arbejdstiden, for at fremskynde tørretiden kan du altid bruge en hårtørrer.
 • Alt efter hvornår på dagen du påfører din selvbruner, kan det være godt at drikke af et sugerør, og sørg for at børste tænder inden påføring.
 • Ved de første brusebade efter din selvbrunerbehandling er det godt at undgå at stå for længe i brusebadet. Dub dig forsigtigt tør med håndklædet efter brusebadet.
 • Fugt huden regelmæssigt for at bevare fugten i huden og for et langtidsholdbart resultat af din selvbruner.

TanCan Soft Glow bodylotion med selvbruner effekt.

Hvis du skal et sted hen og vil have ekstra farve, kan du udføre din anden omgang selvbrunerbehandling allerede dagen efter. Men så behøver du ikke at skrubbe kroppen inden, du skal blot sørge for at fugte den ordentligt inden du går i gang.

Hvad er bedst - mousse eller spray? Vi har fået 10 personer til at teste disse forskellige typer af selvbruner for at finde ud af, hvilken en som er nemmest at påføre, og som giver det bedste resultat.

Solkyssede hænder og fødder

Hænder og fødder er svære at få pæne, især da de udsættes for vind, sol og kulde og dermed kan blive meget tørre. Tørre dele tiltrækker farven meget hurtigere end fugtige dele, og fødder og hænder tiltrækker generelt selvbruner meget mere end andre dele af kroppen. Derudover har både fødder og hænder flere folder og linjer end resten af kroppen, hvor farven let samler sig. Derfor er det vigtigt at fugte hænder og fødder grundigt dagene før selvbrunerbehandling og desuden tage en let håndcreme eller bodylotion på hænderne lige inden man smører tan-uden-sol.

Tag hænder og fødder sidst under selvbrunerbehandling, når resten af kroppen er færdig. Den mest fleksible måde at få en flot tan på disse områder er at bruge en selvbrunerspray frem for eksempelvis en mousse.

Hånd, der holder en appelsin.

Gør sådan:

 • Smør hænderne med en let håndcreme og tør håndfladerne af, så dåsen ikke glider rundt i hånden.
 • Lad som om du holder en appelsin med den hånd du skal sprøjte på.
 • Spray hurtigt og nemt i en afstand på cirka 30 centimeter. (håndfladen bør ikke sprøjtes)
 • Spray fra håndleddet og ud mod fingrene.
 • Nemt! Lad farven tørre og fremskynd eventuelt tørretiden ved hjælp af en hårtørrer.

Selvbruner spray før og efter.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej