Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring | Ambassadører

Sådan laver du din egen håndsprit

I tider med virus er der et højt pres på desinfektionsmidler i butikkerne, og så kan det være praktisk at lave din egen håndsprit derhjemme - og det er lettere end du tror! Nedenfor er nogle forskellige opskrifter og tips, der er gode at tænke på.

  • Opskrift på hjemmelavet håndsprit
  • Bedste måde at vaske hænderne med håndsprit

Opskrift på hjemmelavet håndsprit

Når du vil lave dit eget desinfektionsmiddel, kan du vælge mellem at fremstille en gel eller en spray. Sørg for at have den rette beholder klar, og bland derefter bare. Husk at bruge en tilstrækkelig stærk alkohol - færdigblandet håndsprit bør indeholde mindst 60% alkohol. For eksempel kan du bruge T-rod. Vi præsenterer et par forskellige opskrifter til håndsprit.

Hjemmelavet håndsprit

Alcogel med æteriske olier

Ingredienser:

0,6 dl alkohol

0,3 dl vand

2 krm Xanthangummi

2 tsk. glycerin

10 dråber æterisk olie

Tilberedning: Bland ingredienserne sammen. Xanthangummi og glycerin anvendes valgfrit for konsistens og for ikke at have en tørrende virkning på huden. Den æteriske olie giver en vidunderlig duft og er naturligt antiseptisk.

Tips! God æterisk olie til alcogel er Tea treeolie.

Essentielle olier:

 
PURE Citronolie ØKO
 
PURE Eukalyptusolie
 
PURE Pebermynteolie
 
PURE Tea Tree ØKO

Alcogel med kokosolie

Ingredienser:

2 dl alkohol

1 dl kokosolie

Tilberedning: Bland ingredienserne godt sammen og hæld i en pumpeflaske eller anden smart beholder. En almindelig PET-flaske, der vaskes grundigt, fungerer i mangel på andre beholdere.

Kokosolie

 
Virgin Kokosolie
 
Kokosolie Neutral

Alcospray med glycerin

Ingredienser:

15 cl vand

35 cl alkohol

1 cl glycerin

Tilberedning: Fortynd alkoholen med vand og tilsæt glycerin, hvis du vil have en alcospray, der ikke tørrer huden ud. Hæld i sprayflasken.

Vask ordentligt med håndsprit

Håndsprit er en enkel og effektiv måde at desinficere, når der ikke er sæbe og vand, eller for at forbedre den antibakterielle effekt efter håndvask. For at fjerne alle bakterier er det dog nødvendigt med en ordentlig rengøring.

1. Start med at vaske dine hænder med sæbe og vand, hvis du har mulighed for det. Tør grundigt.

2. Pump eller spray en klat håndsprit i hånden på tørre hænder. Det er gnidningen, der renser hænderne: start med cirkulære bevægelser i håndfladerne. Gnid mellem fingrene på begge hænder såvel som tommelfingrene. Knyt den ene hånd og gnid neglene mod den anden håndflade og omvendt. Lad tørre.

3. Følg op med en plejende håndcreme for at tilføje fugt og næring til huden. Alcogel udtørrer hænderne.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej