Inspiration

Sådan påvirker krom din krop

Krom er nødvendig i små mængder, men er et livsvigtigt mineral. Det påvirker vævets evne til at absorbere kulhydrater og bidrager til jævnt blodsukkerniveau. Derfor er det populært i kosttilskud til reduceret sukkertrang og vægttab.

  • Hvad er krom?
  • Tilskud med krom
  • Bivirkninger

Krom fungerer som en komponent i GTF (Glucose Tolerant Factor), som hjælper med at regulere kulhydratoptagelsen i kroppen. GTF hjælper med at kontrollere vævets absorption af kulhydrater fra blodet. Dette betyder, at krom og GTF kan bidrage til et mere jævnt blodsukkerniveau, hvilket igen kan hjælpe med at reducere trang til slik. Takket være denne evne er krom blevet meget populært i kosttilskud for at reducere trangen til slik, men også i kosttilskud til vægttab.

Bælgfrugter, laks, nødder og grøntsager.Krom findes blandt andet i fisk, nødder og fuldkornsprodukter.

Hvad er krom?

I de senere år er krom blevet populært i produkter beregnet til vægttab, fordi det menes, at krom kan påvirke trang til slik og snacks. Mineralchromet er inkluderet i det, der kaldes GTF, glukosetolerancefaktoren. GTF er et hormon, der udskilles på samme tid som insulin og styrer vævets evne til at absorbere kulhydrater fra blodet. Krom hjælper derved med at udjævne blodsukkerniveauet, hvilket kan føre til en reduceret trang til slik. Ved lave blodsukkerniveau øges vores trang efter sukker ofte, og et stabilt blodsukker kan modvirke dette. Med hensyn til det faktum, at det ville reducere trang til slik, er der behov for flere undersøgelser for at kunne fastslå, at det hjælper mod trang til slik. Hvad man ved er, at interaktion med blodsukkerregulerende peptidhormon hjælper kroppen med at påvirke blodsukkeret, og ved lave blodsukkerniveauer betyder det for de fleste af os, at lysten til slik øges. Krom findes naturligt i luft, vand og jord. Du får også chrom gennem fødevarer som muslinger, fisk, fuldkorn, kød, nødder og bælgplanter. Den anbefalede daglige indtagelse af krom er 50 mcg for en voksen. For lidt indtagelse af krom kan påvirke stofskiftet og insulinfølsomheden negativt. Krommangel er meget usædvanligt, og ifølge National Food Administration er det kun blevet vist i tre tilfælde, hvor folk spiste en meget streng diæt eller en særlig diæt i lang tid.

Tilskud med krom

Kromstilskud er populære hos dem, der ønsker at slippe af med deres sukkertrang og tabe sig. Krom er derfor ofte inkluderet i produkter til vægttab og mod sukkertrang, men fås også som et individuelt tilskud i multivitaminer og multimineraler.

Bivirkninger

Krom kan opbevares i kroppen, og store doser i lang tid kan derfor muligvis være skadelige. Krom forekommer i forskellige oxidationsstadier, og disse forbindelser kan have forskellige toksiske virkninger. Overskrid ikke et indtag på mere end 800 mcg pr. Dag.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej