Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring | Ambassadører

Spirulina - den næringsrige alge

Algen spirulina er sprængfyldt med næring i form af protein, vitaminer, mineraler og omega-3. Derudover indeholder den grønne alge store mængder klorofyl, som er rig på antioxidanter. Det fantastiske næringsindhold har gjort spirulina til et attraktivt tilskud, som desuden er meget enkelt at bruge. 

  • Spirulina og dets egenskaber
  • Derfor er spirulina sundt
  • Sådan bruger du spirulina

Spirulina og dets egenskaber

Spirulina er en blågrøn mikroalge, der har sin oprindelse i Centralamerika og Afrika. Spirulina lever både i fersk- og saltvand og er sandsynligvis en af de første organismer, der levede på vores jord. Spirulina indeholder utroligt mange næringsstoffer og kaldes derfor ofte for mirakelalgen. Det høje næringsindhold har gjort, at NASA har brugt spirulina ved sine rumrejser.

Skål og ske med spirulinapulver

Derfor er spirulina sundt

Spirulina er en yderst næringsrig alge, der indeholder over 100 forskellige næringsstoffer. Blandt andet indeholder algen rigeligt med protein og er en af de få vegetabilske proteinkilder, der indeholder alle de essentielle aminosyrer, som mennesket har brug for. Spirulina indeholder også store mængder vitaminer og mineraler, herunder vitaminerne C, E og flere B-vitaminer. Vitamin C og E fungerer som antioxidanter og hjælper med at beskytte kroppens celler mod skadelige frie radikaler, der ellers hårde ved vores celler.

Spirulina er blågrøn i farven, og det er det grønne farvestof klorofyl, som bidrager til denne skarpe farve. Klorofyl indeholder rigeligt med antioxidanter, som fungerer på samme måde som vitamin C og E i kroppen. Spirulina indeholder også store mængder af de flerumættede fedtsyrer omega-3. Omega-3-fedtsyrerne EPA og DHA er nødvendige for at hjernen og hjertet kan fungere normalt. Man har også set, at disse fedtsyrer kan have positive effekter på kolesterolniveauerne. Omega-3-fedtsyrerne er essentielle, hvilket betyder, at kroppen ikke kan fremstille dem selv, og vi derfor må tilføre dem via kosten.

Sådan bruger du spirulina

Spirulina er nemt at bruge. Du tilføjer bare lidt spirulinapulver til din juice eller smoothie for på en nem måde at booste din sunde drik med yderligere næringsstoffer. Spirulina kan også blandes direkte med vand til et næringsrigt shot, der er perfekt at tage før morgenmaden. Ønsker du ikke at bruge spirulinapulver, men stadig ønsker at få del i spirulinaalgens sunde egenskaber, kan du købe kapsler med spirulina. Disse er nemme at sluge og fungerer godt som et supplement til din øvrige kost.

Spirulina

 
Spirulina EKO
 
Spirulina Hawaii
 
Spirulina ØKO

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej