Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Vinyasa

I yogaformen Vinyasa er fokus på at følge åndedrættet. Det er en af de mest almindelige former for yoga og kan udføres på flere måder.

Kriger positionen er en almindelig position i yoga.

Hvad er Vinyasa?

Vinyasa er en af yogaens mest almindelige yogaformer, der kan tilpasses og har et stort udvalg, afhængigt af hvilke asanas (positioner) du vælger at bruge i din strøm. Vinyasa betyder "vejrtrækning synkroniseret bevægelse". Denne særlige form for yoga er velegnet til en nybegynder såvel som en erfaren yoga-praktiserende. Som tidligere nævnt kan en vinyasaklasse sættes op på flere forskellige måder gennem forskellige temaer, såsom krigspositioner, skulder- eller hovedpositioner, mere fokus på åndelige positioner. Selvom det er meget forskelligt, genkender du altid klassen ved, at bevægelser og dit åndedrag altid er i fokus. Der opfordres til at være munter under et vinyasa flow, og at du lytter til din krop og åndedrag, samtidig med at der er fokus på dit mentale. Således udfordrer timerne ofte både fysisk og mentalt. Fokus kan være flammende, stærke positioner med åndedræt for at hæve varmen i kroppen og øge din energi. Da forskellige timer fokuserer på forskellige energier, er det vigtigt, at du prøver vinyasa flere gange, før du danner din egen mening.

Et tip er at prøve forskellige yogalærere for nysgerrigt at teste og udvikle din yogapraksis. Når du finder den rigtige, vil du føle dig stærk i både krop og hoved - hvilket giver en god balance og en holdbar legemliggjort følelse. Vinyasa er gavnligt at træne, og der er mange fordele, du vil blandt andet føle dig mere fleksibel, da en vinyasa session øger din blodcirkulation, hæver pulsen og samtidig renser kroppen for affaldsprodukter.

Frida Wirsén foreslår positioner til en vidunderlig vinyasa-rejse:

- En varm solhilsen, som du gentager flere gange for at øge varmen og bevidstheden om krop og åndedræt.

- Krigere I, II og III og omvendte krigere giver kroppen et magisk flow, når du, måske i takt til musik, forsigtigt arbejder dig fra position til position.

Tip! Nogle af Fridas favoritter er sammenflettede positioner, så det næsten efterligner en koreografi. Alt for at gøre det muligt for krop og sind at finde ind i et flow, hvor du føler dig sikker og hjemme.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej