Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Yoga Nidra

Yoga nidra er en guidet meditationsteknik, som får din krop til at slappe af i dybden. I vores artikel, kan du få tips til øvelser til denne yoga form.

Yoga Nidra er godt for dig, der ønsker at slappe dybt af.

Hvad er Yoga Nidra?

Yoga nidra er en guidet meditationsteknik, som får din krop til at slappe af i dybden. Dit sind følger en guidet rejse forgyldt af en magisk storytelling, og enkelt instrumenter kan bruges - såsom lydskåle eller andre meditative instrumenter. Fordele ved en Yoga nidra er, at det hjælper med at opløse mentale og fysiske spændinger. I lighed med en kropsscanning, hvor din bevidsthed bevæger sig rundt i din krop, vil yogalæreren guide dig gennem sin stemme, og du vil ligge afslappet i Shavasana (med ryggen og lårene forankret i din yogamåtte).

Nidra betyder søvn på sanskrit, og Yoga Nidra kan oversættes til søvnløs søvn. Det er en stærk mulighed for at finde vej ind i en tilstand af vågenhed og søvn. En yogisk søvn, hvor du er mentalt bevidst og opmærksom på, hvordan kroppen forankrer sig mere i en dyb afslapning. Du bliver opmærksom på din underbevidsthed ved at stole på yogalærerens vejledning. At give sig hen og øve sig i denne praksis kan ligne Yin Yoga, men det er to helt forskellige metoder. Yoga Nidra er velegnet til alle, der har brug for at komme i gang med at forbedre deres søvn. Ved at lære at øge din koncentration og bevidsthed, vil fordelene være mange hele dagen. Ikke kun mens du udfører din nidra, men du kan også tage denne metode med dig i dagligdagen.

Yoga Nidra har sine rødder i den tantriske læring, hvor du fokuserer på forskellige kropsdele, hvilket gør det muligt at påvirke dine celler i hele kroppen og lade både krop og sjæl knytte en forbindelse til et mere afbalanceret niveau. En nidra kan således praktiseres på mange forskellige måder, og det er vigtigt at lade en anden person, en yogalærer, guide dig. Det er svært at udøve selv, hvis du ikke får hjælp af en forudindspillet Yoga Nidra. Du skal derfor helst placere dig selv i andres "hænder" og nyde at blive taget hånd om. I starten kan en Nidra føles vanskelig, da mange tanker flyver rundt i dit mentale, men med øvelse vil du opleve Nidras magiske effekter som øget fokus, reduceret stress og forbedret søvn. Et let og simpelt værktøj, der kun tager 10-15 minutter.

Tips til en Yoga nidra

Det er vigtigt, at du lægger dig komfortabelt, og et tip er at bruge en øjenpude med en æterisk olie, så du kan lande i denne yogiske søvn. Lavendel kan helt sikkert være en af de bedste æteriske olier at prøve i starten, men vær nysgerrig og prøv mere for at finde din favorit.

Tip! Udfør en Nidra i din egen seng - både skønt og trygt.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej