Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Biotin til håret

Biotin, også kendt som vitamin B7, er et enzym og et vandopløseligt vitamin, der er populært blandt dem, der ønsker sundt hår, hud og negle.

I denne artikel gennemgår vi nogle af de mest almindelige spørgsmål om vitamin B7 eller biotin.

  • Hvad er biotin?
  • Tilskud af biotin
  • Hvor findes det naturligt?

Tilskud til håret

 
Silica 250
 
Biotin 500
 
Wonderful Hair
 
Biotin 1000 mcg
 
Biotin 5000
 
Biotin 10000

Hvad er biotin?

Biotin kaldes vitamin H på grund af dets velkendte effekt på hår, hud og negle, men er faktisk et enzym, der hører til de vandopløselige B-vitaminer. Biotin bruges blandt andet af kroppen til at nedbryde og assimilere kulhydrater, fedtstoffer og aminosyrer. Når disse næringsstoffer er nedbrudt ordentligt, kan kroppen absorbere vitaminer, mineraler og andre vigtige komponenter, der får vores krop til at fungere som den skal. Disse vitaminer, mineraler m.fl. er også det, der giver os en naturligt smuk hårvækst, stærke negle og sund hud, og det er sandsynligvis derfor, at biotin er blevet så populært. Derudover bidrager biotin til normale blodsukkerniveauer. Det er ekstra interessant for dig, der ønsker at holde trangen til slik i skak.  

Tilskud af biotin

Vores tarmbakterier har evnen til at danne en lille mængde biotin, men det er uklart, hvor store mængder der er tale om. Med andre ord kommer det meste fra kosten eller alternativt fra kosttilskud, hvis du vil øge mængden af biotin. For dem, der ønsker at sikre deres daglige indtag af hele spektret, findes biotin i både multivitaminer og B-komplex. Derudover er vitamin B7 ofte inkluderet i kosttilskud, der formodes at være gode for håret takket være dets egenskab at bidrage til normal hårvækst. Endelig kan du også vælge at tage kosttilskud med kun biotin i forskellige styrker - Biotin 500, Biotin 1000 og Biotin 5000.

Biotin 500, Biotin 1000 og Biotin 5000 kapsler i krukker foran blomster.

Hvor findes biotin naturligt?

Vi får noget biotin gennem vores egen produktion i tarmen. Det findes i mad mange steder, herunder lever, æggeblomme, havregryn og hvedegryn. Det anbefalede daglige indtag er ikke fastsat i de nordiske lande, men med en blandet kost får du naturligt ca. 40 mikrogram biotin om dagen. Biotin forårsager ingen kendte bivirkninger.

Multivitamin

 
MultiVitaminer
 
Multivitamin Vegansk
 
Multivitamin Kvinde
 
Multivitamin Man
 
Multivitamin Premium

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej