Inspiration

Signalstoffet GABA

Stoffet GABA findes naturligt i kroppen og er et stof, der har en beroligende virkning og hjælper kroppen med at slappe af og forhindrer nerveceller i at blive overstimuleret. Ved langvarig stress, søvnmangel eller dårligere spisevaner kan nervesystemet blive ubalanceret og derefter modtage lave doser GABA.

Hvad er GABA?

GABA er en form for smørsyre, der fungerer som en hæmmende neurotransmitter i centralnervesystemet, der består af hjernen og rygmarven. GABA står for gamma-aminobutyric acid, eller gamma-aminosmørsyre på dansk. En neurotransmitter er det, der sender signaler mellem vores nerveceller, og at det er hæmmende, betyder, at det bremser impulser fra en nervecelle til en anden, hvilket fører til en roligere aktivitet, der forhindrer vores nerveceller i at blive overstimuleret.

Kvinde, der ligger og sover i sin seng.Kroppen har brug for en god søvnkvalitet for at få det bedste genvinding af kræfterne.

GABA og søvn

Da GABA har en beroligende effekt på kroppen, kan et for lavt niveau være en årsag til søvnbesvær. For lidt søvn påvirker igen kroppens opsving, hvilket kan føre til træthed og påvirke mental sundhed. GABA-kosttilskud er derfor blevet meget populære at bruge til at forsøge at forbedre søvnkvaliteten, og en forbedret søvnkvalitet fører automatisk til bedre genvinding af kræfterne.

BEMÆRK! Hvis du er meget træt eller har følt dig træt i lang tid, skal du se en læge for at udelukke, at der er en sygdom bag problemerne.

Kan du få GABA gennem din kost?

GABA findes naturligt i kroppen, men også i visse fødevarer, der indeholder næringsstoffer, der fremmer GABA-niveauer. For eksempel rodfrugter, kålplanter, mørkegrønne bladgrøntsager, frø og fuldkorn, men også fødevarer, der er gærede, såsom yoghurt, kefir, surkål og kombucha.

GABA:

 
QURE Night
 
GABA 250
 
GABA 500
 
GABA 1000

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej