Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Årets energiboost! Sundhedsvanerne, der øger din energi

Træthed og lavt energiniveau, er noget, der kan ramme os når som helst - men det er måske mest almindeligt i de mørke vintermåneder. Her er vores bedste tips til, hvordan du får et energiboost til en energisk hverdag!

Gurkemejepulver og rødbedepulver.

1. Træn og bevæg dig

Selv om søvn og hvile er afgørende for, at vi kan samle energi, har for meget stillesiddende arbejde den modsatte effekt. Det øger også risikoen for en række sygdomme som f.eks. hjerte-kar-sygdomme og slagtilfælde. Uanset om du går i fitnesscentret, løber, danser eller går en tur, har det en positiv effekt på dit helbred, dit humør og dit energiniveau. Al bevægelse tæller!

2. Vær opmærksom på dit sukkerindtag

Når trætheden kommer snigende, kan det være fristende at række ud efter det stykke chokolade eller godteposen. Det er dog en beslutning, man nemt fortryder – det der sker er, at blodsukkeret stiger og så styrtdykker et stykke tid efter. Det er her, vi oplever det klassiske "crash", der ofte kommer efter et kulhydrat-tungt måltid. En god måde at undgå trang til søde sager på er, at sørge for at spise nok protein i dine måltider, da protein øger mæthedsfornemmelsen. Sunde snacks som f.eks. en håndfuld nødder eller et lille stykke mørk chokolade kan også være med til at dæmpe trangen - og dermed minimere energitab i løbet af dagen.

Tips! Suppler din kost med pulver fra gurkemeje og rødbede - perfekt til en næringsrig og opkvikkende smoothie.

3. Fyld godt på med væske

Det er vigtigt at sørge for, at drikke nok vand for at holde energiniveauet oppe. Dehydrering kan nemlig gøre os trætte og energiløse. Men der er ingen grund til overdrivelse - lyt til din krops signaler og hold dit væskeindtag på et stabilt niveau for at undgå dehydrering. En god måde at huske at drikke vand på, er ved altid at have en vandflaske ved hånden, som du kan fylde op med jævne mellemrum i løbet af dagen. Her finder du gode vandflasker til enhver smag.

4. Øv mindfulness og meditation

Hvis du føler dig stresset eller ængstelig, kan øvelser som mindfulness og meditation være en stor hjælp. Når vi sætter tempoet ned, f.eks. i meditation, får vi bedre kontrol over vores vejrtrækning, som er tæt forbundet med kroppens stressreaktion. Når vi trækker vejret hurtigt, begynder kroppen at gøre sig klar til kamp. Men når vi trækker vejret langsomt, sænker kroppen farten og slipper sin vagtsomhed. Det er en af grundene til, at mindfulness og meditation er effektive værktøjer til at sænke vores stressniveau og øge vores velvære. Hvis du bruger 15 minutter om dagen på mindfulness-øvelser eller stille åndedrætsmeditation, kan du sænke dit stressniveau, give dig mere energi til at yde bedre på arbejdet og være en bedre partner, forælder eller ven.

5. Drag nytte af dagslyset

Sørg for at få et par minutters dagslys hver dag, helst før kl. 10 om formiddagen, når solens stråler endnu ikke har nået deres fulde styrke. Sollyset hjælper kroppen med at regulere melatoninniveauet, hvilket giver mere energi resten af dagen og forbedrer søvnkvaliteten. Solen opfylder desuden vores lager af D-vitamin, som er nødvendigt for et optimalt immunforsvar.

6. Undgå skærme før sengetid

Har du svært ved at lægge din mobiltelefon fra dig, når du skal sove? Så kan det være en grund til, at du sover dårligere. I en undersøgelse (1) undersøgte forskere, hvordan smartphonebrug, før du går i seng om natten, påvirker søvnkvaliteten. Resultaterne viste, at de personer, der brugte mobiltelefonen i to timer eller mere før sengetid, faldt i søvn senere, havde færre timers søvn og også lavere søvnkvalitet. Forsøg derfor at undgå for meget skærmtid om aftenen, hvis du vil være så frisk som muligt dagen efter. Når vi er udhvilede, har vi også mere energi til at være aktive, hvilket igen booster energiniveauet endnu mere.

7. Få tid til dine hobbyer

I en stresset hverdag med arbejde og andre forpligtelser er det let at skubbe hobbyerne til side. Af hensyn til dit energiniveau og generelle velbefindende, er det dog vigtigt at afsætte tid til at lave noget, du nyder, fra tid til anden. Måske har du en hobby, som du gerne vil genoptage? Planlæg et tidspunkt hver uge, hvor du kan give dig helt og holdent hen til din aktivitet. På den måde får du det bedre og bliver mere energisk i det lange løb.

Rekommenderade produkter:

 
Trippel Magnesium
 
Magnesiummalat
 
Schisandra
 
NAD+
 
Gurkemeje ØKO
 
Guarana Ekstrakt
 
Rødbedepulver ØKO
 
GABA 1000

Referencer:

1. Bindu Krishnan, Rama Krishna Sanjeev, R G Latti. 2020. Quality of Sleep Among Bedtime Smartphone Users. (Tilgået 2021-12-10)

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej