Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring | Ambassadører

Lav dit eget skyllemiddel

Et skyllemiddel kan både skade tøjet og er dårligt for miljøet. Faktisk har mange tekstiler slet ikke godt afat blive vasket med skyllemiddel. Ved at lave dit eget skyllemiddel kan du stadig få dit vasketøj til at dufte godt og føles blødt.

  • Opskrift på hjemmelavet skyllemiddel
  • Fordelene ved hjemmelavet skyllemiddel

Tilbehør

 
PURE Eukalyptusolie
 
PURE Lavendelolie
 
PURE Rosmarinolie
 
PURE Citrongræsolie
 
Glasflaske Brun
 
Aluminium Kapsel
 
Glasflaske Klar

OPSKRIFT skyllemiddel:

Sådan gør du:

Bland eddike med vand og opbevar i en glasflaske. For at få en god duft på dit skyllemiddel kan du sagtens tilsætte et par dråber æterisk olie. Du kan f.eks. vælge mellem rosmarinolie, lavendelolie eller eukalyptusolie.

Skyllemiddel lavet på Pure Lavendelolie og Pure Rosmarinolie.

Tip! Eddike i skyllemidlet hjælper med at holde både tøj og vaskemaskine rent. Ved at tilsætte et par dråber æteriske olier kan du få en god duft på dit tøj og en ekstra bonus er, at de har antibakterielle egenskaber.

Fordelene ved eget skyllemiddel

Fordelene ved at bruge dit eget skyllemiddel er mange. Udover at være skånsom for miljøet, fungerer den også som afkalkningsmiddel i vaskemaskinen. Et DIY skyllemiddel hjælper også med at holde farver intakte og fjerner også pletter som f.eks. svedpletter på hvidt tøj.

Mange skyllemidler, som du køber i butikkerne, indeholder både kemikalier, der nedbryder tøjets elasticitet, og ftalater, som er et hormonforstyrrende stof. Træningstøj mister for eksempel deres svedtransporterende evne, og håndklæder mister både deres elasticitet og sugeevne, når de vaskes med skyllemiddel. Selv tekstiler i stretch-materiale føles bedre uden skyllemiddel, fordi de ellers mister deres elasticitet.

Fordi skyllemidler ofte også indeholder parfume, er det dårligt for allergikere og børn. Disse skadelige stoffer siver så ud i vores vand og er svære for naturen at nedbryde. Ved at lave dit eget skyllemiddel kan du være sikker på, at miljøet, din hud og dit tøj har det godt!

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej