Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Hår, hud og negle

De fleste af os ønsker en guddommelig hårpagt og ferskenhud, men de færreste af os har fået det gratis. I perioder med stress og hormonelle forandringer kan vi nogle gange have brug for lidt hjælp på vejen for at genvinde en god hår- og hudkvalitet. Denne guide hjælper dig med at finde de rigtige kosttilskud.

  • Hvad består hår og hud af?
  • Hvilke kosttilskud skal jeg kigge efter?

Hvad består hår og hud af?

Smukt hår med den rigtige tilføjelse.

Pas på hud, hår og negle indefra og ud med plejende kosttilskud.

Vi er omfavnet af huden for at beskytte vores indre og være i stand til at regulere kropstemperaturen. Huden fornemmer temperaturændringer, berøring og smerte for at advare os om ydre trusler. Til huden hører også hår og negle, som alle består af et svovlholdigt protein. Huden, håret og neglene holdes, som alt væv, oppe af kollagen, et kraftfuldt forstærkende protein, der giver stabilitet og modstår stress. Elastin giver elasticitet til vævet og giver huden dens strækevne.

Hårets primære opgave er at give hovedet beskyttelse mod solen, hvilket kan mærkes på, at folk fra forskellige lande har forskellige hårtyper. Håret vokser op til en centimeter om måneden, og selvom vi mister over 100 hårstrå om dagen, har vi omkring 100.000 intakte. Engang i middelalderen holder hårsækkene op med at producere melanin, som giver os vores hårfarve, som gør os gradvist gråhårede.

För hud och naglar

 
Hyaluronsyre 500
 
Zink
 
Collagen Skin & Nails
 
Bidronninggele
 
Kollagenpulver
 
Zink 15
 
Betakaroten 100
 
Betacaroten 50
 
Silica 250
 
B5 Pantotensyra
 
MSM Pulver
 
Collagen Plus
 
Collagen Beauty Shot
 
Niacinamid 500

Hvilke kosttilskud skal jeg kigge efter?

Vores hår- og hudkvalitet afspejler ofte vores fysiske og mentale sundhed. En ubalanceret hverdag med meget stress og dårlig kost eller perioder med hormonforandringer kan give irriteret hud, knækkede negle og hårtab. Et velstående indre giver ofte et smukt ydre. For både at få sundt hår og stærke negle findes der Collagen Skin & Nails med et rigt indhold af kollagen type 1.

Kollagen er et protein, der er blevet mere og mere populært i de senere år. Kollagen er en vigtig komponent i knogler, muskler, sener, led og i alt bindevæv og er med til at give struktur og stabilitet og holder vores hud fast, glat og fugtet. En tredjedel af alt protein i kroppen består af kollagen og hele 70% af vores hud består af dette vigtige protein.

Skønhed indefra og ud.

Pantothensyre, vitamin B5, er et velkendt kosttilskud til at modvirke akneproblemer. Det er endnu ikke slået fast, at pantothensyre virkelig hjælper, men hypotesen er, at den proces, der regulerer fedtsyrer, ikke fungerer helt uden tilstedeværelse af pantothensyre og fedtsyrerne transporteres så via talgkirtlerne og forårsager akne. Mange mennesker, der har testet et kosttilskud, kan vidne om en forbedring, men det er bedst at teste det selv for at afgøre, om det virker.

Zink er et mineral, der findes i rigelige mængder i hår, hud og negle. Det betragtes som en antioxidant og modvirker nedbrydningen af cellerne. Zink er en aktiv komponent i negle- og hårvækst.

Silicium, også kendt som silica, er en del af alt bindevæv og fremmer dannelsen af kollagen og elastin. Det bidrager også til hudens evne til at binde vand, hvilket er en forudsætning for at modvirke tør hud.

Selen er en af antioxidanterne og hjælper med at forhindre frie radikaler i at nedbryde vores celler for tidligt. For lidt selen i kroppen kan give anledning til dårlig kvalitet af hår, hud og negle.

Flotte hænder

Kig efter plejende stoffer som kollagen og biotin i hud- og hårprodukter.

Betakaroten er populært som tilskud i starten af foråret før sommersolen. Betakaroten fungerer som en forløber for A-vitamin og omdannes i kroppen, når A-vitaminet er lavt. Betakaroten kan opbevares under huden, hvor det muligvis beskytter mod farlige solstråler og bidrager til en solbrun glød i huden.

MSM, altså methylsulfonylmethan, er en naturlig svovlforbindelse, der forekommer i kroppens væv, hvor det er med til at bevare hår- og hudkvaliteten.

Lysine er en aminosyre, der indgår i kroppens kollagen og elastin. Flere undersøgelser er nødvendige for at sikre, at et kosttilskud kan bidrage til hår- og hudkvalitet, men mange, der har prøvet et lysin-tilskud, oplever en forbedring.

För hår

 
Collagen Skin & Nails
 
Biotin 10000
 
Wonderful Hair
 
Biotin 500
 
Selen 100
 
Kobber
 
Priorin
 
Lysin 500
 
Collagen Beauty Shot
 
MSM Pulver
 
Silica 250
 
Lysin 1000
 
Niacinamide Beauty

Biotin, eller vitamin B7, bidrager til normal hårvækst og forekommer ofte som en komponent i hårprodukter. Biotin kaldes også H-vitamin på grund af, at lave biotinniveauer kan påvirke hår og hud negativt.

Kobber er en antioxidant, der bidrager til hårets naturlige pigmentering. Derfor forekommer det ofte i produkter mod gråt hår.

Du ønsker at...Prøve...
Reducere akneproblemerPantothensyre
Blive solbrun til sommerenBetakaroten
Modvirke forkølelsessårZink, lysin
Undgå gråt hårKobber
Forbedre dit hårs kvalitetSelen, biotin, MSM, Wonderful hair
Forbedre hud og negleSilica, pantotensyre, Collagen Skin & Nails
Holde huden fast, glat og fugtetKollagen

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej