Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Opskrifter til en detox

Ordet detox betyder udrensningskur, men måden du udfører en detox på varierer. Nogle vælger kun at drikke juice i en periode, mens andre vælger at spise helt vegansk kost. Vi har lavet denne korte guide med opskrifter, der hjælper dig godt på vej, uanset om du vælger at gå all-in med hård detox eller vælger en lidt lettere variant.

 • Fokuser på de rigtige fødevarer under detoxen
 • 3-dages opskrifter til en detox

Fokuser på de rigtige fødevarer under detoxen

Hvis du vælger at udføre en vegansk detox, udelukker du alle animalske produkter såsom kød, æg, fisk og mejeriprodukter. Under denne detox spiser du kun vegetabilske fødevarer som bønner, linser, korn af forskellig arter, frugt, nødder, grøntsager og bær.

Produkttips til detox:

 
Spirulina EKO
 
Chlorella EKO
 
Detox Te
 
Hybenpulver ØKO
 
Mælkebøtteblade

Hvis du synes, at det er svært at udelukke alle animalske produkter fra kosten, kan du vælge i stedet at lave en lidt nemmere detox, hvor du kun udelukker okse- og svinekød. Vælg i stedet proteinkilder som fisk, skaldyr og fjerkræ. Hvis du vil spise mejeriprodukter, vælger du fuldfede varianter og udelukker light-produkter. Selvom animalske produkter er tilladt under denne detox, er det frisk frugt og grønt, der skal være i fokus, ligesom hvis du vælger at lave den hårdere variant.

Uanset hvilken detox-metode du vælger, er der fødevarer og stoffer, du helt bør undgå under en detox. Men der er mange andre ting at vælge imellem

VælgUndgå
Rød te (rooibos)Kaffe
Detox teSalt
Hvid teSort te
Urte teGrøn te
VandAlkohol
FrøTobak
NødderSukker
Friskpresset juice (ikke fra koncentrat)Syntetiske stoffer og tilsætningsstoffer
Frugt
Grøntsager
Bær
Gryn

For mange er det sværest at vænne sig af med kaffe, men man skal prøve at huske, at abstinenser kun er midlertidige. Det er ikke ualmindeligt, at man føler sig lidt sulten under sin detox, men det er der heldigvis en løsning på. Nødder, frø, frisk frugt og enkle snackopskrifter er der masser af. Sørg for at have forberedt en madpakke med dine favoritter til at tage med, når sulten melder sig.

 • Detoxkugler
 • Frugt og grøntsager
 • Chiabudding
 • Knæbrød
 • Smoothies
 • Juicer
 • Nødder & frø
 • Tørret goji bær
 • Tørret morbær

3-dages opskrifter til en detox

Hvad der kan være sværest, hvis ikke du er vant til at lave vegetarisk mad, er madlavningsdelen. For mange er det en helt ny verden, der åbner sig, når man begynder at udforske de vegetariske muligheder i dagligvarebutikkerne. At finde enkle, veganske opskrifter kan være svært, så til den hårdere detox variant har vi sammensat et menuforslag, som du kan følge, hvis du har svært ved at finde inspiration på egen hånd, dette præsenteres til venstre i tabellen nedenfor. Til højre er et menuforslag til den lidt simplere detox-variant. Glem ikke, at salater (uden dressing) er perfekt detox-mad. Salater har også den fordel, at de kan kombineres og laves efter smag og behag.

Hård detoxLettere detox
Dag 1Dag 1
ChiabuddingChiabudding
Quinoasalat med guacamoleLaksefilet, kogt quinoa og grøntsager
Tomatsuppe med linserTomatsuppe med linser
Dag 2Dag 2
Havregrød med bær og nødderHavregrød med bær og nødder
Kikærtebøffer med havre og chilisauceKyllingsalat
TabboulehTabbouleh
Dag 3Dag 3
Smoothie med sundhedsboostSmoothie med sundhedsboost
Linsebøffer og bagte søde kartoflerTorsk, kogte kartofler og grøntsager
Bagt aubergine med linseblandingBagt aubergine med linseblanding

Mange finder madlavning kedeligt, når du ikke må bruge salt. Men faktum er, at der findes mange gode krydderier og krydderurter, som er helt okay at bruge under en detox. Pas dog på med krydderiblandinger, der ofte indeholder både sukker og salt. Ellers kan du sagtens eksperimentere med krydderier i køkkenet for at give maden en spændende smag.

Produkttips til detox:

 
Grøn Te Ekstrakt
 
Detoxkapsler Morgen
 
Detox-kapsler Aften
 
Næringspulver
 
Detox Greens
 
Marietidselekstrakt

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej