Mine sider
Mine sider
Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring | Ambassadører

5 tips til en feriekost i balance

Om sommeren kan det være nemt at miste gode rutiner og komme til at springe et måltid over, glemme grøntsagerne eller lade vandflasken blive hjemme. Derfor lister vi vores bedste tips til, hvordan du holder en sund kost under ferien!

En tallerken med laks, spidskål og asparges.At vælge mad, der er i sæson, er en enkelt måde at spise sundt og varieret.

Om sommeren ændres vores rutiner ofte, og dagene flyver afsted. Vi fylder tiden med afslapning, sjove aktiviteter og lækre middage - selvfølgelig! Det er en tid til at lade op og slippe alle pligter og krav. Dog har vi en tendens til at slippe vores gode vaner, når rutinerne brydes, hvilket kan resultere i, at vi får færre af de næringsstoffer, vi har brug for, for at have det godt.

At holde en sund kost om sommeren og i ferien handler ikke om at udelukke lækker mad og forfriskende drikke, men derimod om at holde fast i de gode vaner. Vi har for eksempel brug for frugt og grønt for at få nok af alt, kroppen har brug for og for at give den de rette betingelser for at klare sommerens aktiviteter. Vi har derfor samlet vores bedste tips til, hvordan du tager dig af kosten, når du ikke har dine sædvanlige rutiner at støtte dig til!

1. Spis is - men spring ikke mellemmåltidet over

Det er let at kaste sig over en is i stedet for et stykke frugt eller tage en lækker drink, når stranden kalder. Men selvom du tilføjer nye ting til din kost, bør du ikke springe over det, du plejer at spise. Det er stadig vigtigt at få nok frugt og grønt. Kroppen har stadig brug for fibre for at fungere korrekt og energi for at have overskud. Derfor er det vigtigt stadig at spise mellemmåltider, servere en salat til grillmaden og ikke springe måltider over. Hvis du har svært ved at spise i varmen - tilpas måltiderne til noget, der passer dig! Måske har du lettere ved at spise en salat eller smoothie i stedet for en skål grød eller gryderet?

Udforsk sunde fødevarer

 
Super Greens
 
Cashewnødder
 
Moringa ØKO
 
Rå Ingefærdrik
 
Matcha Pulver ØKO
 
Kultures Kombucha
 
American Pancakes

2. Hav altid en vandflaske ved hånden

Om sommeren er det ekstra vigtigt at få nok væske, især når solen bager. Hvis du har svært ved at huske vandet eller opholder dig et sted, hvor du ikke kan fylde vand op - så sørg for at have en vandflaske med! Hvis du desuden nyder vin eller cocktails, er det ekstra vigtigt at få nok væske, og det gamle trick med at drikke vand mellem drinks kan være en god hjælp.

Vær også opmærksom på din krop og lyt til dens signaler. Føler du dig træt og uden energi samtidig med, at du har hovedpine? Så kan det være tegn på mangel på vand. Vi bør drikke 1,5-2 liter vand om dagen, og om sommeren er det ekstra vigtigt, og man kan endda have brug for lidt ekstra, hvis man sveder eller har det varmt.

Få nok væske

 
Smartshake Slim
 
Ecobottle Healthwell
 
Glas vandflaske
 
Healthwell Shaker
 
Rustfri Flaske
 
Healthwell EcoBottle

3. Tænk sæsonbestemt - en guldgrube af sundhed!

Det er let at glemme, men i de varmere måneder er det højsæson for mange lækre frugter og grøntsager. Udnyt det! Hvorfor ikke fylde tallerkenen med grillet grønkål, smørstegte kantareller eller ovnbagte rødbeder med nye kartofler? Du kan også tilføje en skål jordbær, blåbær eller hindbær til dit mellemmåltid. Eller hvad med at tage en saftig vandmelon med på turen - den læskende frugt er fyldt med næring og væske!

Grøntsager og svampe i sæsonFrugt i sæson
BlomkålSursøde kirsebær
HestebønneBlåbær
BroccoliHindbær
DildJordbær
FennikelKirsebær
Nye kartoflerRabarber
AgurkÆble
Purløg
Grønkål
Kantareller
Gulerod i bundt
Purløg
Rødbede
Rødkål
Savoykål
Tomat
Squash

4. Skab nye rutiner baseret på de gamle

En måde at sikre, at gode vaner bevares, er at skabe nye rutiner baseret på de gamle, men tilpasse dem til sommerens rammer. Spørg dig selv, er der nogle "almindelige" rutiner, du har det godt med at beholde? Er der for eksempel tidspunkter, hvor du typisk bliver sulten og har et mellemmåltid om eftermiddagen? Hvad plejer du at spise for at få en god start på dagen? Hvis det passer dig godt, kan spiserutinerne forblive næsten ens, selvom resten af dagen ser anderledes ud.

5. Planlæg!

Hvis du ved, at du skal væk og ikke har en butik i nærheden, er et godt tip at medbringe det, du har brug for, og som du ved, du har det godt med. Et tip er at tage noget med, der holder længe og ikke bliver dårligt hurtigt, som riskiks, nødder, tørret frugt eller mellemmåltidsbarer.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej