Inspirerende læsning | Træning | Opskrifter | DIY Skønhed & Rengøring

Tips til et mere energisk efterår

At energiniveauet falder i takt med efterårets mørkere dage er noget de fleste genkender. Lad ikke efterårsmørket blive en energityv. Vi giver dig vores bedste tips til et friskere efterår fyldt med energi.

I denne artikel kan du læse om:

Håll dig piggare i höst

 
Vitamin D3
 
Rosenrot Extrakt
 
Vitamin C Pulver
 
QURE Liposomal C
 
Q10 100
 
Ashwagandha Prem.
 
Ingefær Premium
 
Multivitamin Kvinde
 
Multivitamin Man
 
Kalcium/Magnesium
 
D3 Vegan 3000 IE


1. Boost med vitaminer og mineraler

Kroppen har brug for gode næringsstoffer for at fungere optimalt og en alsidig og varieret kost er vigtig for, at du får alle de daglige vitaminer og mineraler. Hvis du mangler noget næringsstof, kan det vise sig i form af sløvhed og mangel på energi. Sørg for at spise frugt og grønt dagligt, for det er ingen hemmelighed, at farverige fødevarer normalt har et højt indhold af vitaminer og mineraler. Den anbefalede daglige mængde frugt og grønt for en voksen er 500 gram pr. dag.

Mangel på D-vitamin er en almindelig årsag til træthed og energimangel i efterårs- og vintermånederne. D-vitamin dannes i kroppen blandt andet via sollys, og når efterårsmørket falder på, er soltimerne ikke overflødige, hvorfor et lavt indtag af D-vitamin er almindeligt. Udover solen får vi D-vitamin, når vi spiser fed fisk som laks og makrel, D-vitaminberigede mælkeprodukter og kød, men i forhold til solen får vi en lille mængde D-vitamin gennem kosten. Derfor kan det være godt at tage et tilskud af D-vitamin i den mørkere del af året for at sikre det daglige behov. Læs mere om D-vitamin.

Kvinde løber.

En løbetur i den sprøde efterårsluft kan give dig ny energi i løbet af dagen.

2. Vær opmærksom med ordentlig søvn og restitution

Søvn er vores vigtigste kilde til restitution og en vigtig del af vores velvære. Hvis du sover ordentligt, øger du din modstand til at klare stress og andre belastninger, og det styrker også vores immunforsvar. En voksen har brug for seks til ni timers søvn om dagen, men det kan selvfølgelig variere fra person til person. Hvor årvågne vi føler os efter en nats søvn har meget at gøre med, hvor effektiv søvnen var, snarere end hvor længe vi sov. Da restitution er mindst lige så vigtig for at holde sig vågen i efterårsmørket, kan et magnesiumtilskud være nyttigt. Magnesium som er et mineral, der kan bidrage til bedre søvn og dermed kan du hurtigere restituere.

Et tip til at holde sig frisk i løbet af dagen kan være at tage en kort powernap på mellem 20-30 minutter, hvis muligheden byder sig. Sover du længere end 30 minutter, er der risiko for at falde i dyb søvn, hvilket hellere vil gøre os mere trætte bagefter.

3. Træn og træne til et energifyldt efterår

Når mørket og kulden sætter ind, føles sofaen ofte mere tiltalende end den daglige motion, hvilket nemt kan føre til en ond spiral. Træning og motion gør os væsentligt mere energiske, end hvis vi ikke træner. Bare sådan noget som hverdagsmotion kan få dig til at mærke en stor forskel på dit opfattede energiniveau. Gå en tur, en cykeltur, eller vælg trappen i stedet for elevatoren. Derudover forbedrer regelmæssig motion søvnen, hvilket igen kan føre til, at du er mere frisk

4. Frisk luft og dagslys

Det er ikke overraskende, at du ofte føler dig træt og magtesløs i løbet af efteråret og vinteren, da mørket gør os trætte. Årsagen er, at mangel på dagslys får hjernen til at producere mere melatonin, det såkaldte søvnhormon, som så gør os trætte selv om dagen, fordi kroppen har svært ved at skelne mellem nat og dag. Et tip til at vågne op i løbet af dagen og genoplade din krop med ny energi er at holde en kort pause udenfor. 20 minutters gang ved frokosttid er nok til, at hjernen får ny ilt, mens dagslyset gør os mere opmærksomme.

Flere tips til et sundere efterår:

  • Brug tid med venner og familie
  • Prøv nye, sjove aktiviteter
  • Vov at prøve en ny motionsform
  • Bag eller tilbered nye spændende retter

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej